Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpănașu: Creșterea bugetului educației și absorbția fondurilor structurale - principalele priorități CNMR în perioada 2018 - 2020

luju.ro
Alexandru Cumpanasu

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănașu, a declarat sâmbătă că absorbția fondurilor structurale și creșterea bugetului educației sunt principalele priorități ale CNMR în perioada 2018 - 2020, scrie AGERPRES.

Citeşte şi: Arafat: Sperăm ca testările sistemului RO-ALERT să înceapă către sfârşitul acestui an

"Unu ca importanță va fi educația și aici vom avea ca obiectiv principal creșterea cu 0,13% a bugetului educației în următorii ani pentru fiecare an, așa cum am făcut și în ultimii doi ani, creșterea cu 33% a bugetului cercetării pentru fiecare dintre anii 2018, 2019, 2020, în al doilea rând și ca prioritate vor fi fondurile structurale și absorbția fondurilor structurale. Noi vom da tot concursul coaliției (...). Ne vom pune expertiza la dispoziția Guvernului, dar vom face și toate eforturile de implementare, astfel încât până la sfârșitul anului 2020 să ajungem undeva la 55 — 56% din absorbția fondurilor structurale pentru actualul exercițiu. Fac precizarea că acum ne aflăm undeva la 5 — 6% absorbție", a spus Cumpănașu.

O altă prioritate vor fi proiectele CNMR prilejuite de Centenar.

Alexandru Cumpănașu a anunțat că la București va fi instalat cel mai mare steag din Europa. "Încă suntem în discuții cu Primăria sectorului 3, fie (va fi instalat — n.r.) la Piața Muncii, fie la Piața Alba Iulia și va fi cel mai mare drapel din Europa, tot acest proiect va fi finanțat din bani privați, (...) nu cerem statului nimic", a precizat Cumpănașu.

Conform lui Cumpănașu, o altă prioritate a CNMR este creșterea numărului de rezerviști voluntari despre care el a spus că sunt foarte puțini — în jur de 2.000. "Polonia are 20.000 de rezerviști voluntari. Noi vrem ca, până la sfârșitul anului 2018, să avem măcar 10.000 de astfel de rezerviști voluntari", a adăugat Cumpănașu.

Citeşte şi: RATB reia circulaţia troleibuzelor între cartierul Berceni şi Piaţa Unirii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.