Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpănașu revine și îi pune la zid pe semnatarii Alianței Vestului și denunță jocurile subterane: Am avut dreptate! Se vorbește deja de Alianța Ținutul Secuiesc

stiripesurse.ro
Alexandru Cumpanasu

Președintele Coaliției pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, cel care a reacționat primul dur la înființarea Alianței Vestului și a denunțat tendințele secesioniste și autonomiste, revine cu precizări importante despre jocurile politice care se fac pentru susținerea acțiunii pe care el o consideră iresponsabilă. El susține că nu e întâmplătoare apariție ideii de Alianța Ținutul Secuiesc care e în mod clar și manifest o lovitură la intragitatea statului român chiar în anul Centenarului:

"Reporter: Domnule Cumpanașu, ati fost primul care a reactionat la Alianta Vestului creata de cei 4 primari si care ati insistat ca usureaza misiunea UDMR despre care spuneati dumneavastra va fi impulsionata de actiunea celor 4 primari. Iata ca a aparut si propunerea aliantei Tinutului Secuiesc...

Alexandru Cumpănașu: In astfel de situatii nu iti doresti niciodata sa ai dreptate. Mai bine iti ceri scuze dupa decat sa se adevereasca...

Rep: In ce sens?

A.C.: Sa va explic foarte pe scurt si metodic. Ce am spus eu: ca aceasta alianta asa cum a fost prezentata ca ajuta in mod direct UDMR si ceilalti agenti de influenta ai Budapestei sa ceara si sa obtina autonomie teritoriala si sa agite apele cum o fac de 4 ani...am mai spus ca asocierea primarilor sau presedintilor de CJ pentru atragerea de fonduri este benefica si chiar trebuie incurajata dar ca manifestul public al celor 4 este unul politic si pune in antiteza Bucurestiul cu Vestul - fix teza UDMR. Si ca din bunavointa sau in cardasie pun umarul la incercarea de rupere a Transilvaniei.

Rep: Au fost reactii dure fata de reactia dumnaeavoastra

A.C.: Da. Din partea catorva. Respectiv din grupul celor 4 sau domnul Tariceanu - un mare iubitor de UDMR si Budapesta...si de ce nu, un oportunist politic. Incearca in mod jenant si lamentabil sa rupa de langa Orban niste primari PNL pentru a intari ALDE. Dar cum poitica este o ...ceea este din vremuri stravechi nu ma puneti sa merg mai departe cu caracterizarea lui Tariceanu. Cu atat mai mult cu cat nu are si nu au barbatia sa fie clari in exprimare. Dar cu un Melescanu la MAE sustinut cu disperare in negocieri de Tariceanu la ce sa ne asteptam? CNMR l-a criticat constant pe Melescanu pentru blatul sau cu Budapesta si pentru indiferenta fata de jignirile aduse Romaniei constant de liderii de la Budapesta sau ai UDMR, PPMT, PCM.

Rep: Inteleg de la dumneavoastra ca Tariceanu este inteles cu cei 4?

AC. Aaa nu. Nicidecum. Este doar oportunist. Ii sapa pe Orban si Blaga. Intr-un mod lamentabil daca ma intrebati. Si isi apara prietenii si partenerii de la UDMR si de la Budapesta.

Rep: De unde ati stiut ca UDMR va folosi miscarea celor 4?

AC: Nu am stiut. Dar nu trebuie sa ai un glob sa-ti citeascs o asemenea premonitie. Era la mintea cocosului: cat timp UDMR are un discurs public izolationist si separatist cam cat de putin destepti sa fi fost sa nu se foloseasca de o miscare iresponsabila a unor primari romani din Transilvania? Acum pe bune...evident ca UDMR  sarit ca din baie cu tinutul lor secuiesc imaginar. Dar sa-i combati acum devine complicat. Ma intreb si eu retoric: cei 4 muti la abuzurile si jignirile UDMR la adresa romanilor cand au reactionat si oare acum vor reactiona fata de UDMR?

Rep: Domnule Presedinte, ce credeti ca au vrut de fapt cei 4 primari?

AC: IMAGINE. Cu orice pret. Bolojan din cate stiu a fost dat afara din PNL, Falca nu mai este Secretar General al PNL si prin urmare departe de facut jocurile, domnul Robu face numai nazbatii si este un personaj mai degraba de can can iar Boc dupa ce a ramas in istoria Romaniei drept Prim-Ministrul cel mai detestat de romani are nevoie de o cauza mai larga pentru care sa lupte decat Clujul care este prea mic decat orgoliul sau.

Rep: Ce este da facut acum?

AC: Nimic. Raul a fost facut. UDMR si Budapesta au primit vant din pupa si raul este facut. Goana lor de a iesi din conul de umbra si de a negocia probabil cu un alt partid sau de a pune presiune pe proprii lideri ne va costa tare scump pe toti romanii. Veti vedea. In rest CNMR incurajeaza toate adiministratiile publice sa se asocieze pentru a afice fonduri UE. Este chiar un MUST. Dar nu asa, ca mesaj politic si pentru imagine si interes personal. Reactia "prietenilor" mei de la UDMR este confirmarea perfecta a ceea ce am spus eu. Istoria nu-i va ierta pe cei 4 in momentele critice care vor urma.

Contextul geopolitic sufla in panzele Budapestei si acum si primari romani din Transilvania. Ultima remarca o fac fata de Falca. A fost cel mai bun comunicator: in loc sa intre in conflict cu realitatea creata a preferat sa se delimiteze de mesajele politice ale asa zisei aliante. In schimb lui Bolojan ii transmit atat: ce am eu in spate nu va avea el niciodata. Acestea nu sunt comentarii personale ci o suma de concluzii a dezbaterilor cu colegii mei multi, prea multu pentru a-l baga in seama pe Bolojan. Si v-as  mai face o predictie care iarasi sper sa nu se confirme: cred ca cei 4 se pregatesc in maxim un an de crearea unui nou partid politic regional. Asta daca esueaza revenirea in prim plan cu povestea aceasta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.