Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpanasu strânge semnături pentru legea Poliției Școlilor

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a anunțat marți lansarea unei campanii pentru strângerea de semnături necesare depunerii în Parlament a unei legi pentru înființarea Poliției/Jandarmeriei Școlare astfel încât să existe un jandarm/polițist la fiecare liceu din România și la nivelul școlilor generale cu risc crescut de infracționalitate:

  • „În perioada aceasta voi pune bazele Fundației Alexandra Macesanu - Luptăm Împotriva Abuzurilor, Traficului de Persoane și Crimei Organizate. Va lua ceva timp până când formalităților vor fi îndeplinite. Însă în paralel vom demara "Campania Națională de Strângere de Semnături pentru ÎNFIINȚAREA POLIȚIEI ȘCOLILOR - Ne protejăm copiii in fata abuzurilor din scoli"! Este unul dintre punctele importante ale campaniei noastre, nu are nici o conotație sau implicare politică și implică un efort mic și sper ca fiecare familie din această țară să semneze pentru siguranța copiilor lor. Această inițiativă va presupune existența unui JANDARM/POLIȚIST la fiecare LICEU din România și la nivelul școlilor generale cu risc crescut de infracționalitate. Rolul acestuia va fi acela de a veghea la prevenirea infracțiunilor în interiorul sau în preajma unităților de învățământ. Un alt rol al polițistului/jandarm va fi acela de a culege informații din școală despre elevii sau adulții care fac parte din clanuri și să le furnizeze imediat BCCO (Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate).
  • Astăzi clanurile INTERLOPE "recrutează" membrii ai gastilor de cartier din interiorul liceelor unde acționează ca la ei acasă. Consumul de droguri, "racolarea" de fete pentru prostituție sau majoritatea agresiunilor verbale și fizice au loc tot în licee sau în preajma acestora. Abuzul și agresiunea asupra profesorilor este un alt aspect grav ce va fi prevenit prin aceasta nouă instituție.
  • Nu în ultimul rând "bullingul" - un fenomen global de agresivitate și dominare a celor slabi și bine educați de către o mână de golani este scăpat de sub control. Dragi români haideți să strângem minim 100.000 de semnături (conform art 74, alin. 1 din Constituția României coroborat cu art 49, alin 1 si 3) și să o transformăm astfel obligatoriu în inițiativă legislativă prin puterea dumneavoastră, a poporului.
  • Voi demara acest proces amplu de strângere de semnături prin Fundația Alexandra Macesanu și sper ca să putem reduce împreună influența clanurilor INTERLOPE în viața noastră și a copiilor noștri. Nu uitați ca din școală are loc și procesul de identificare și documentare asupra fetelor vulnerabile ce ajung mai târziu în traficul de prostituție. Este o măsură apolitica și sper să avem sprijinul tuturor părinților care doresc să-și știe copiii în siguranță la școală și al oricarui partid sau politician care va avea puterea de a o implementa”, a scris Cumpănașu pe Facebook.

Vezi si: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.