Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD

psd.ro
dancila viorica

PSD a bătut deja palma cu trei partide să o sprijine pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar cu alte patru partide plus un independent fie se află în toiul negocierilor, fie se pregătește să le caute pentru un acord, au relatat surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.R0. PSD-iștii ar fi primit și un refuz.

Au avut loc deja primele contacte între PSD și partidul 'nășit' de Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI).

Se mai pregătește terenul pentru o alianță informală cu partidul care a moștenit doctrina politică a lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal). Viorica Dăncilă a anunțat că dacă ajunge Președinte va organiza un referendum pentru eliminarea imunității prezidențiale. Ideea îi aparține candidatului PPU-SL la prezidențiale care a luat în primul tur aproape 245.000 de voturi (2,65%). Surse din PSD spun că este o mână întinsă spre negocieri și că tatonări există deja între PSD și PPU-SL. Nu s-a ajuns încă la un acord.

PSD a bătut palma cu UNPR (Gabriel Oprea), PNȚCD (Aurelian Pavelescu) și Forța Națională (Teodor Meleșcanu) și aici sprijinul e 100% pentru Viorica Dăncilă.

Partida Romilor și Partidul Ecologist Român (PER) sunt alte formațiuni cu care PSD a inițiat discuții. Social-democrații au zis STIRIPESURSE.RO că sunt mari șanse să se ajungă și aici la un acord.

Independentul Bogdan Stanoevici, care a luat aproape 40.000 de voturi la prezidențiale, este și el în vizorul PSD. Social-democrații spun că Stanoevici este clar anti-Iohannis dar rămâne de văzut dacă îl pot convinge să facă o recomandare pro-Dăncilă.

Fostul europarlamentar și purtător de cuvânt PSD, Cătălin Ivan, liderul partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN), nu vrea să le recomande votanților săi să meargă cu Viorica Dăncilă în finală, spun surse din PSD. Ivan a primit peste 30.000 de voturi la prezidențiale în primul tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.