Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumulul pensiei cu salariul va fi interzis numai pentru beneficiarii de pensii speciale/ Surse

Reddit
bani cumul pensie salariu

Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu au discutat luni pe tema ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, o variantă luată în calcul fiind ca interdicţia cumulului pensiei cu salariul să fie aplicată doar în cazul beneficiarilor de pensii speciale. Coaliţia se reuneşte luni după-amiază pentru noi discuţii pe acest subiect.

Vizați de măsură ar putea fi numai beneficiarii de pensii speciale

Surse politice afirmă că Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au avut luni discuţii pe tema măsurilor destinate reducerii cheltuielilor bugetare, subiect care urmează să fie abordat în coaliţie, într-o şedinţă programată de la ora 16.00. O variantă luată în calcul este aceea a interzicerii cumulului penisie - salariu, numai pentru cei care au pensii speciale. ”Cumulul pensiei cu salariul va fi interzis doar pe componenta de pensie specială”, au spus sursele citate, referindu-se la o nouă variantă care va intra în dezbaterea coaliţiei de guvernare.

Celelalte măsuri vehiculate, privind suspendarea angajărilor şi reducerea cheltuielilor la nivelul instituţiilot, vor fi menţinute. Potrivit unei variante iniţiale de lucru a Ordonanţei cu măsurile de reducere a cheltuielilor la nivelul statului, consultată de News.ro, guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante în instituţiile statului, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar şi stoparea oricăror achiziţii de maşini şi mobilier. În plus, sporul de 50% pentru doctorat se va acorda doar persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care şi-a luat acest doctorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.