Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cunoscut om de afaceri român, asasinat în Canada - Anul trecut a fost pus sub acuzare pentru corupție

politia canada

Un om de afaceri în vârstă de 61 de ani a fost ciuruit de gloanțe în plină stradă, joi dimineață, în cartierul Chomedey din Laval, lângă Montreal.

Potrivit informațiilor publicate de presa canadiană, victima acestei crime este Tinel Timu, o figură foarte cunoscută în cadrul comunității românești din Montreal.

Timu a fost ucis de mai multe proiectile de armă de foc în jurul orei 7 dimineața, în fața unei locuințe de pe rue du Havre, pe malul Rivière des Prairies.

Cel puțin cinci focuri de armă ar fi fost trase. Grav rănit, Tinel Timu a fost transportat rapid la spital, unde a fost declarat mort.

Un perimetru de securitate uriaș a fost ridicat în jurul locului crimei pentru a proteja orice probe. Criminalul a fugit înainte de sosirea poliției și nu fusese încă localizat până la jumătatea dimineții.

"Eram în baie când am auzit împușcăturile. Am auzit cel puțin patru dintre ele. M-am repezit la fereastra mea pentru a vedea ce se întâmplă și am văzut un vehicul plecând cu zgomot", a declarat un vecin, care a preferat să-și ascundă identitatea.

Protagonismul unui dosar de corupție

În septembrie anul trecut, Unitatea permanentă anticorupție (UPAC) l-a arestat pe omul de afaceri în vârstă de 61 de ani și pe unul dintre angajații săi. Aceștia au fost acuzați de "tentativă de corupere a unor angajați ai administrației municipale din Montreal în scopul obținerii unor avantaje necuvenite".

În cursul aceleiași operațiuni, poliția l-a arestat și pe șeful diviziei de permise și inspecții din cadrul primăriei din cartierul Mercier-Hochelaga-Maisonneuve, Sadek Lazzouzi, pentru că a intervenit în favoarea sa. El este acuzat de abuz de încredere din partea unui funcționar public, potrivit comunicatului de presă al UPAC, care menționează "un caz de nerespectare a reglementărilor municipale".

Potrivit documentelor judiciare, Tinel Timu a controlat mai multe companii implicate în domeniul imobiliar. În fața instanței, în 2019, el s-a declarat proprietar a 700 de unități rezidențiale în zona Montreal.

În 2014, el a fost dat afară de la o ședință a consiliului municipal din Terrebonne după o intervenție vehementă în favoarea unuia dintre proiectele sale, într-o fostă fabrică de cărămidă roșie.

În august 2021, clădirea în cauză, fosta fabrică Moody, a căzut pradă unui incendiu violent, la o lună după ce a fost vândută altor dezvoltatori.

În 2016, un locotenent al mafiei din Montreal, Lorenzo Giordano, a fost împușcat și ucis de la mică distanță în parcarea complexului Multisports de Laval, care este deținut de o companie prezidată de soția lui Tinel Timu și deținută de un trust.

content-image

Decorat în 2018

Omul de afaceri a făcut parte dintr-un grup de 10 cetățeni care au primit o medalie a Adunării Naționale din partea fostului deputat Fabre din Laval, Monique Sauvé, în 2018.

„Mari lideri de excepție pentru cetățenii din circumscripția mea, sunteți cu toții lideri de emoție și de inimă”, a declarat atunci fostul deputat liberal, potrivit publicației locale Néomédia. „A fost un mare privilegiu pentru mine să vă recunosc imensa contribuție.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.