Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Davis - Sebastian Grosjean părăseşte postul de căpitan al echipei Franţei

Guliver/GettyImages
tenis

Sebastian Grosjean părăseşte postul de căpitan al echipei de Cupa Davis al Franţei, pe care îl ocupă de patru ani, pentru a deveni antrenorul compatriotului său Arthur Fils, informează L'Equipe, potrivit Agerpres.

În vârstă de 19 ani, Arthur Fils a avut o ascensiune rapidă în ultimele 12 luni în circuitul profesionist de tenis, urcând de pe locul 320 până pe poziţia a 38-a în clasamentul mondial. El a cucerit în această perioadă şi primul său titlu ATP, în luna mai la Lyon.

Duminică, tânărul jucător francez a disputat finala turneului ATP de la Anvers (Belgia), pierdută în faţa kazahului Aleksandr Bublik (4-6, 4-6).

Fils a fost antrenat în ultimele luni de Laurent Raymond, însă urmează să se pregătească de acum înainte sub comanda lui Sebastian Grosjean, care a ocupat în ultimii patru ani postul de căpitan al echipei masculine a Franţei. Grosjean l-a mai antrenat anterior pe Richard Gasquet.

"Cu mare emoţie, dar şi mult entuziasm mă pregătesc să deschid acest nou capitol alături de Arthur Fils (...) Este un jucător excepţional, cu un potenţial enorm şi sunt convins că vom avea o colaborare fructuoasă", a precizat Grosjean într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia franceză de tenis.

Numele succesorului său la conducerea echipei Franţei va fi anunţat după turneul Masters de la Paris (30 octombrie - 5 noiembrie), unde Arthur Fils este aşteptat de publicul francez.

Nou căpitan va fi şi responsabilul echipei masculine de tenis a Franţei la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.