Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Regelui şi Cupa Reginei la oină, sâmbătă, pe stadionul Arcul de Triumf, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta

https://www.hiddeneurope.eu/r
oina

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu vor fi prezenţi, sâmbătă, la evenimentele Cupa Regelui şi Cupa Reginei la oină, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, potrivit news.ro.

De la ora 10.30, se vor întrece pentru Cupa Reginei C.S. Progresul Băileşti, campioană naţională în 2021, şi C.S. Dacia Mioveni, vicecampioană naţională în 2021. Cupa Reginei se află la a 3-a ediţie.

La ora 11.30, se vor întrece pentru Cupa Regelui A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, campioană naţională în 2021, şi C.S. Biruinţa Gherăeşti Neamţ, vicecampioană naţională în 2021. Cupa Regelui se află la cea de a 9-a ediţie.

Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la publicarea integrală a regulamentului oinei în Monitorul Oficial al României.

Pe atunci, fiecare regiune din ţară avea elemente asemănătoare în regulile de joc, iar armonizarea acestor reguli a fost realizată de către şase profesori de educaţie fizică, numiţi de Spiru Haret. Acţiunea sa a dus la apariţia primului regulament oficial al jocului de oină, apărut în anul 1898.

În „15 Maiu 1912”, Decretul Regal nr. 2847, semnat de Regele Carol I, era cel ce aproba Regulamentul Jocului „OINA”, care a fost publicat ulterior în Monitorul Oficial al României nr. 49 din 3 iunie 1912.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.