Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cupola' securității naționale: 15.000 de euro pentru Remus Pricopie, premierul propus de PSD + Pro România / DOCUMENT

pricopie remus

Finul ex-directorului SRI George Maior, Victor Ponta (liderul Pro România) și un fost doctorand la Academia SRI, Marcel Ciolacu (liderul interimar PSD), au anunțat miercuri seară la Parlament că-l propun premier pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, președintele Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), o instituție de cercetare științifică din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

  • Denumită inițial Academia de Științe Militare, ASSN este definita in legea de înființare drept “instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică”.
  • Instituția s-a înființatla inițiativa parlamentarilor Marian Săniuță, Eugen Bădălan, Ion Mocioalcă, George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru Frunzulica, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea, Teodor Meleșcanu.
  • „ASM reuneşte personalităţi de o deosebită valoare ştiinţifică şi profesională din domeniile cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, spune legea 56/2012.

Primul președinte ASSN a fost generalul (r) Teodor Frunzeti. După ce a demisionat de la șefia SRI in 2015, George Maior a ajuns președintele Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. La scurt timp, după numirea sa ca ambasador al României în SUA de către Klaus Iohannis, la șefia ASSN a venit Remus Pricopie.

În calitate de președinte al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), Remus Pricopie a încasat, potrivit declarațiilor sale de avere depuse în 2018 și 2019, o indemnizație totală de 69.336 de lei (circa 15.000 de euro) (FACSIMIL JOS).

  • Printre membrii fondatori ai ASSN s-au numărat foștii vicepremieri Gabriel Oprea și Vasile Dîncu. Din ASSN au făcut parte, printre alții, fostul șef al Cancelariei Prezidențiale a lui Klaus Iohannis, Dan Mihalache, fostul ministru al Educației, Adrian Curaj. De asemenea, în Academie s-a mai aflat Gheorghe Toma, secretar general al ASSN, fost profesor și conducător de doctorate la Academia Națională de Informații a SRI.

O listă cu membri ai ASSN, potrivit site-ului institutiei:

content-image

Declaratia de avere a lui Remus Pricopie din 2019:

content-image

Declaratia de avere a lui Remus Pricopie din 2018:

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.