Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cura cu MĂRAR îți protejează rinichii

click.ro
marar

Mărarul este folosit pentru condimentarea mâncărurilor și pentru tratarea diferitelor boli. Acesta ajută la tratarea și prevenirea multor probleme de sănătate. Valoare terapeutică au atât frunzele, cât și semințele. Mărarul conține cantități apreciabile de potasiu, sulf și sodiu, vitaminele A, B1 și C. Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvonă.

Citeşte şi: Campania de vaccinare antipneumococică începe în luna septembrie

Ca toate legumele condimentare, frunzele de mărar au proprietăți tonic-aperitive și stomahice. Totodată, ele stimulează diureza și eliminarea gazelor din stomac. Semințele de mărar sunt puternic carminative, fiind utile în combaterea insomniilor, potrivit revistei Click pentru sănătate.

Sub formă de infuzie mărarul stimulează sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap tusea, stimulează lactaţia, ajută la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.

Mărarul opreşte sughiţul, stimulează pofta de mâncare şi poate chiar să îmbunătăţească libidoul şi tonusul general.  În cazul retenţiei de apă, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau în ulcere, este recomandat a să bei o infuzie de mărar de 2 -3 ori pe zi.

Poți beneficia de proprietățile sale prin administrarea sucului de mărar.

Stimulează activitatea rinichilor

Sucul de mărar este un puternic stimulent al activității rinichilor. Patru linguri de suc proaspăt de mărar luate zilnic timp de 2 săptămâni previn și combat calculii, cistitele și infecțiile renale.

Curăță dinții

Mărarul curăţă în profunzime dinţii şi gingiile, reuşind să oprească proliferarea bacteriilor responsabile de infecţiile gingivale şi de formarea cariilor. De asemenea, mărarul este recomandat persoanelor care au sensibilitate dentară. Mestecă câteva frunze de mărar pentru a calma durerile. Pentru o respiraţie proaspătă poți folosi pentru gargară un decoct din seminţe de mărar.

Te scapă de kilograme

Mărarul este folosit cu succes în regimurile pentru slăbit deoarece are efecte diuretice, împiedicând retenţia de lichide în organism. Totodată, mărarul are proprietatea de a aplatiza abdomenul. Acesta acționează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Ameliorează durerile abdominale

Ceaiul de mărar ajută la ameliorarea durerilor abdominale. Este antisaptic și acționează în favoarea intestinelor, calmând astfel durerile abdominale. Limitează acumularea de gaze și scutește nou-născutul de colici.

Atenție!
Curele cu suc de mărar sunt contraindicate însă persoanelor cu stomac foarte sensibil, femeilor însărcinate sau care alaptează.

Citeşte şi: ALERTĂ - MAE a publicat LISTA ţărilor care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.