Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curajosul Dragnea, la ÎCCJ: A dat vina pe 'tinerii voluntari'

dragnea4

Luni, 23 noiembrie, preşedintele PSD a avut un nou termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în procesul în care este acuzat de fraudă electorală la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu în 2012. Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanţă la un an de închisoare cu suspendare, dar acesta continuă să-şi susţină nevinovăţia.

"Îmi menţin declaraţiile date în această cauză şi în care am făcut precizări la aspecte care sunt relevante. Precizez că nu mă fac vinovat de acuzaţiile care mi-au fost aduse în prezenta cauză de către Parchet, nu recunosc faptele reţinute în sarcina mea", a declarat liderul PSD, potrivit adevarul.ro.

Vezi şi: Liviu Dragnea răsuflă ușurat: Ce a decis ÎCCJ

Dragnea a pasat întreaga responsabilitate a faptelor de care este acuzat pe oamenii din staff-ul său. El a încercat să-i convingă pe judecători că „tinerii voluntari“ care erau în sediul partidului în ziua referendumului ar fi cei ce au trimis sms-urile prin care oamenii erau îndemnaţi să iasă la vot. În acelaşi timp, Dragnea s-a arătat sceptic că cineva va mai recunoaşte vreodată acest lucru.

"În ziua referendumului, în sediul PSD central erau zeci de tineri voluntari, aduşi sau proveniţi din toate cele trei partide. Atunci formau o alianţă politică denumită USL. Fac precizarea pentru a explica faptul că, în zi de scrutin, sediile de partide sunt străbătute de foarte multă lume. O parte dintre aceşti tineri era grupată la etajul întâi, fiind coordonată de oameni din stafful de campanie. Părerea mea e că acei tineri au compus şi trimis acele sms-uri, despre care, repet, că nu am avut cunoştinţă", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.

Pentru organizarea tombolei menite să-i scoată pe oameni la vot, de vină ar fi tot voluntarii, care „veneau cu tot felul de idei“. "A doua zi de la emiterea adresei pentru organizarea tombolei, după ce am constatat că apare această adresă, sigur că am întrebat cine a făcut-o şi cine a trimis-o, eu nefiind în sediu în ziua expedierii. La acea discuţie erau mai mulţi membri din staff, iar concluzia trasă din răspunsurile neclare ale acestei echipe a fost că tineri voluntari ce au lucrat la toată această campanie şi ce veneau cu tot felul de idei ar fi conceput-o şi trimis-o", a mai susţinut Dragnea, potrivit adevarul.ro.

Vezi şi: Dragnea la ieşirea de la ÎCCJ: Cred în nevinovăţia mea, în maturitatea şi înţelepciunea instanţei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.