Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursă în trei pentru șefia TSD - Care sunt taberele

TSD

TSDȘefia Tineretului Social Democrat este mult râvnită printre membrii organizației. Alegerile din data de 12 decembrie vor pune față în față trei candidați: deputatul PSD Gabriela Podașcă, fostul viceprimar al sectorului 6, Gabriel Petrea și Andrei Tinu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Prima înscrisă în această cursă este deputatul PSD Gabriela Podașcă, care în luna mai devenea purtător de cuvânt al partidului, suplinind-o pe Gabriela Firea, care a dat naștere unui băiețel în data de 5 mai. În momentul de față, Gabriela Podașcă este vicepreședinte TSD.

„Candidez pentru că vreau să transformăm TSD într-o adevărată mișcare a tinerilor din România, o mișcare din care tinerii să își dorească să facă parte, o mișcare care să ne facă pe noi mândri că suntem parte din TSD și mândri că suntem tineri de stânga. (…) La Congres voi lansa proiectul Stop2Go, care cuprinde prioritățile pentru atingerea obiectivului privind oprirea emigrației tinerilor”, a declarat Gabriela Podașcă printr-un comunicat oficial.

Gabriel Petrea a fost viceprimar al sectorului 6 din anul 2012, până în 16 noiembrie 2015, când și-a dat demisia. Într-un interviu acordat dcnews.ro, acesta explică cum vede el reforma TSD, în cazul în care va ajunge președinte:

„Eu nu vreau să fiu șeful TSD și nici stăpânul TSD, eu îmi doresc să fiu liderul unei echipe ce poate schimba în bine lucrurile pentru generația noastră. Putem realiza acest lucru dacă recunoaștem că trebuie să rezolvăm două probleme majore. Să restartăm Tineretul Social Democrat și să regândim relația cu tinerii din România. Trebuie să reluăm procesul de recrutare și să redeschidem ușile și ferestrele organizației astfel încât tot mai mulți tineri să ni se alăture. Trebuie să redevenim o școală de lideri politici pentru PSD.”

Andrei Tinu este vicepreședinte TSD din anul 2013 și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Într-un interviu pentru ecopolitic, acesta își exprimă principalele motivații pentru a candida la congresul din 12 decembrie:

„Voi candida la funcția de președinte al Tineretului Social Democrat, cu speranța că voi reuși să-mi conving colegii să-mi acorde votul lor. Cred în democrație, în integritate și profesionalism, în deschiderea clasei politice către electorat, în rolul politicienilor de a crea plus valoare.”

Surse politice au declarat pentru PoliticScan că votul de sâmbătă se va da între un membru de partid vechi (Petrea) și un candidat susținut de Valeriu Zgonea (din tabăra Victor Ponta - Podașcă) și Tinu, care nu va obține multe voturi, dar este văzut ca ”eternul candidat”, că poate așa obține un avantaj în eventuale negocieri în cadrul partidului.

Funcția a fost ocupată în ultimul timp de Mihai Sturzu, care și-a pierdut simpatia colegilor după ce în cadrul Congresului PSD, în care a fost ales Liviu Dragnea președintele partidului, a susținut că  nu este un vot democratic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.