Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursa înarmărilor ajunge și în Elveția: achiziție de 5,5 miliarde de dolari, aprobată de Parlamentul elvețian

youtube
F-35 Lightning II

Parlamentul elvețian a aprobat achiziționarea a 36 de avioane de luptă F-35 în valoare de 5,5 miliarde de dolari, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Parlamentul elvețian a dat joi aprobarea finală pentru cumpărarea a 36 de avioane de vânătoare Lockheed Martin (LMT.N) F-35A Lightning II. Parlamentarii nu au mai așteptat un referendum cu privire la această tranzacție de 5,5 miliarde de dolari.

Anul trecut, Elveția a ales să cumpere avionul F-35 de ultimă generație, ceea ce i-a înfuriat pe opozanții care au declarat că se vor asigura că va fi organizat un referendum pentru a anula ceea ce au numit o opțiune „Ferrari" inutilă.

Guvernul afirmase că va semna contractul înainte de referendum, argumentând că este puțin probabil ca achiziția să aibă loc în aceleași condiții dacă înțelegerea va fi renegociată odată ce oferta expiră anul viitor.

Multe țări au intensificat cheltuielile pentru sistemele de armament, a precizat aceasta, spunând că Finlanda a decis să cumpere 64 de avioane F-35A, Germania vrea să achiziționeze 35, iar Canada va cumpăra 88.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.