Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursa pentru șefia Comisiei Europene - Partidul Socialiștilor Europeni a decis: Timmermans, desemnat să preia portofoliul lui Juncker

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Frans Timmermans

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a fost desemnat sâmbătă drept candidatul Partidul Socialiștilor Europeni (PES) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, urmând ca noul lider al instituției UE să fie ales în luna mai, informează postul France 24, conform Mediafax.

Delegații din partea formațiunilor membre ale PES l-au desemnat pe Timmermans în cadrul celui de-al 11-lea congres al Partidul Socialiștilor Europeni, care a avut loc la Lisabona.

Victor Ciorbea intră pe fir în plin SCANDAL care a revoltat România - Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul bebelușilor infectați cu stafilococ la Maternitat

Timmermans, fost ministru de Externe al Olandei, era singurul rămas în cursă internă din cadrul PES, după retragerea slovacului Maros Sefcovic.

Principalul rival al lui Timmermans la alegerile pentru șefia Comisiei Europene, din luna mai 2019, este germanul Manfred Weber, candidatul Partidul Popular European (PPE), cel mai mare grup din Parlamentul european.

Cel mai recente sondaje indică faptul că socialiștii ar obține 140 de locuri în urma alegerilor europarlamentare din luna mai, în timp ce PPE ar obține 183 de locuri în Parlamentul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.