Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursuri în scenariul roşu în alte şase unităţi de învăţământ din Prahova: Judeţul continuă să înregistreze un număr semnificativ de infectări cu COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Cursurile se vor desfăşura online în alte şase unităţi didactice din judeţul Prahova, începând de luni, 5 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile după ce cadre didactice sau elevi ai respectivelor şcoli au fost infectaţi virusul SARS-CoV-2. Prahova se menţine în topul judeţelor cu un număr ridicat de infectări, înregistrând, conform celei mai recente raportări, 77 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, anunță news.ro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, întrunit vineri, a decis intrarea în scenariul roşu din punctul de vedere al desfăşurării cursurilor a încă şase şcoli din judeţ, hotărârea fiind luată după ce profesori sau elevi au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și: SURSE - Ludovic Orban a bătut palma cu Eugen Tomac: cei de la USR-PLUS au căzut între scaune

Astfel, şcolile care de luni, 5 octombrie, vor desfăşura cursuri exclusiv online sunt: Şcoala Gimnazială Poienarii Burchii plus structuri, Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure (o clasă I), Şcoala Gimnazială "H.M. Berhelot“ Ploieşti (o clasă de-a II-a), Şcoala "Excelsis“ Ploieşti, Şcoala Sanitară Postliceală "Dr.Dinu“ Câmpina, Colegiul Economic "Virgil Madgearu“ Ploieşti. Până acum, toate aceste unităţi şcolare au funcţionat în scenariu verde, cu participarea elevilor la cursuri în sălile de clasă.

În cazul Şcolii Sanitare Postliceale "Dr. Dinu“ Câmpina s-a luat decizia de schimbare a scenariului ca urmare a faptului că profesorii sunt cadre medicale la Spitalul Municipal Câmpina, care este spital suport pentru patologia COVID-19, precizează Prefectura Prahova.

Conform deciziei CJSU Prahova, pe perioada celor 14 zile de suspendare a activităţii din şcoli toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu.

Citește și: Radu Banciu a plecat de la B1TV: 'Am întrerupt colaborarea de comun acord'

Prahova se menţine în topul judeţelor cu un număr ridicat de infectări, înregistrând, conform celei mai recente raportări, 77 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore. Dintre noile cazuri de îmbolnăviri, două sunt la copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.