Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursurile au fost suspendate din cauza zapezii şi viscolului

Freepik.com
copii studiu cursuri

UPDATE 26 noiembrie, ora 15:55

Școlile din județul Tulcea vor fi închise începând de luni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a decis duminică suspendarea cursurilor cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din județ începând de luni „până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”.

„În vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor, prefectul Alexandru Dan Munteanu, în calitate de președinte al CJSU, a dispus emiterea Hotărârii CJSU nr. 23/26.11.2023 prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul și județului Tulcea începând cu data de 27 noiembrie 20233, măsură valabilă până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”, au transmis autoritățile din Tulcea.

De asemenea, CJSU a decis închiderea circulației publice a tuturor drumurilor din județul Tulcea. Măsura rămâne în vigoare până la intrarea în stare de normalitate în ceea ce privește fenomenele meteorologice care se manifestă pe teritoriul județului.

Deciziile au fost luate de la începutul codului portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare și viscol, codului roșu de vânt puternic care la rafale va avea o viteză de până la 110 km/h, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară.

UPDATE 26 noiembrie, ora 13:55

Şi în Călăraşi au fost suspendate cursurile luni.

”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

UPDATE 26 noiembrie, ora 13:20

Autoritățile gălățene au stabilit că luni, toate școlile din județul Galați vor fi închise din cauza viscolului și zăpezii. O măsura similară a fost luată în județul Brăila.

„Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați”, a anunțat prefectura Galați.

Orele vor fi recuperate în funcție de cum va stabili Inspectoratul Școlar Județean Galați, a mai comunicat Prefectura gălățeană.

O măsura similară a fost luată în județul Brăila. Și acolo, luni vor fi închise toate unitățile de învățământ.

Știrea inițială
Cursurile în judeţul Brăila sunt suspendate luni, din cauza ninsorii si viscolului puternic.

Conform ISU Brăila, prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

Citește și: A venit iarna: Zeci de mii de oameni sunt izolați, nu au electricitate, zeci de drumuri naționale sunt închise, iar trenurile nu mai circulă

Judeţul Brăila se află sub cod roşu de ninsori şi viscol până duminică seară, toate drumurile naţionale fiind închise pe durata avertizării.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook.

Măsuri asemănătoare ar putea fi luate și în alte județe afectate de viscol și ninsori. Codul roșu de vreme rea vizează județele Constanța, Tulcea, Brăila și Galați. Acesta este în vigoare până duminică, la ora 16.00.

Ulterior, va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului, temporar zăpadă viscolită. Acesta va fi valabil de duminică seara până luni dimineața.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.