Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursurile şi examenele pentru certificările ISTQB vor fi susținute online

Chief Executive Magazine
software

Cursurile şi examenele pentru certificările ISTQB (International Software Testing Qualifications Board), ce oferă baza teoretică necesară testării eficiente a produselor software, vor fi susţinute online, a anunţat, marţi, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Certificările ISTQB, recunoscute la nivel mondial, sunt un bun punct de plecare în construirea unei cariere în IT, iar cursurile sunt recomandate persoanelor fără background în IT, în scopul reconversiei profesionale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Potrivit sursei citate, certificarea ISTQB oferă cursantului baza teoretică necesară testării eficiente a produselor software, fiind o acreditare recunoscută la nivel internaţional. Conţinutul cursurilor şi regulile de examinare sunt aplicate la fel în toate ţările, acest program reprezentând un atu semnificativ la interviurile de angajare.

De la lansarea programului în România, în anul 2006, ANIS a instruit şi examinat peste 8.000 de persoane în vederea obţinerii certificării ISTQB, doar în 2019 înregistrând un număr de 265 de persoane la cursuri şi 647 la examene.

Cursurile organizate în România prin intermediul ANIS acoperă atât nivelul Foundation, cât şi pe cel Advanced (modulele Test Analyst, Test Manager şi Technical Test Analyst). Durata cursurilor Foundation Level este de trei zile, iar a celor Advanced Level de câte patru zile pentru fiecare dintre primele două module, respectiv de trei zile pentru modulul de Technical Test Analyst.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

ISTQB Certified Tester reprezintă o schemă de certificare structurată pe trei niveluri - Foundation, Advanced şi Expert, fiind acceptată în mai mult de 70 de ţări la nivel mondial, în timp ce peste 300.000 de persoane din întreaga lume au absolvit acest program.

În calitate de membru al ISTQB, South European Testing Board (SEETB) va administra certificarea internaţională ISTQB în Europa de Sud-Est - Bulgaria, Muntenegru, România, Serbia - prin autorizarea companiilor şi certificarea trainerilor, menţionează ANIS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.