Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea britanică a decis să amâne extrădarea lui Julian Assange în Statele Unite

Council of Europe
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Julian Assange repinge amenințarea extrădării imediate în Statele Unite pentru a fi judecat sub acuzațiile care l-ar putea duce la închisoare, întrucât Înalta Curte din Londra a semnalat că i-ar putea permite să facă recurs în cazul său, informează CNN.

Instanța a dat guvernului SUA trei săptămâni pentru a oferi o serie de asigurări cu privire la drepturile lui Assange conform Primului Amendament și că nu va fi pedepsit cu moartea. Dacă SUA nu reușește să ofere aceste asigurări, lui Assange i se va permite să facă apel la extrădarea sa.

La o audiere de două zile luna trecută, Assange a cerut permisiunea de a revizui decizia de extrădare din 2022, aprobată de Regatul Unit.

Într-o hotărâre de marți, un complet format din doi judecători a declarat că Assange nu va fi extrădat imediat, dând SUA o fereastră de trei săptămâni pentru a oferi asigurări că se va bucura de drepturi legale similare ca cetățenii americani. „Dacă aceste asigurări nu sunt date, atunci se va acorda permisiunea de a face apel și apoi va avea loc o audiere de apel”, a spus instanța într-o hotărâre scrisă.

În cazul în care asigurările vor fi date, va exista o nouă audiere în luna mai pentru a decide dacă asigurările sunt satisfăcătoare, înainte de o decizie finală privind permisiunea de a face recurs, se spune în decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.