Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională a Moldovei lasă în vigoare decretul Maiei Sandu și va examina desemnarea lui Grosu

Publika TV
Curtea Constitutionala Moldova

Curtea Constituțională (CC) anunță că a respins cererea de suspendare a Decretului președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de prim-ministru desemnat. Pe de altă parte, Curtea a declarat admisibilă sesizarea deputaților socialiști și a stabilit examinarea sesizării pe 22 martie 2021, transmite Știri.md.

"Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 31, prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului președintelui Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea nr. 60a/2021 depusă de Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, deputați în Parlament", se arată într-un comunicat.

Astfel, CC informează că pe 22 martie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea menționată mai sus.

Știri.md amintește că, în ziua de 17 martie, socialiștii au atacat la CC decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier.

Deputații i-au solicitat Curții suspendarea și declararea drept neconstituțional a decretului președintelui Maia Sandu din 16 marte 2021.e de candidat la funcția de prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.