Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Constituțională a României discută, miercuri, sesizarea USR privind numirea lui Marian Neacșu la ANRE

wikipedia
anre

Curtea Constituțională a României (CCR) dezbate, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a USR privind numirea de către Parlament a lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), anunță MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi .

„Sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei”, conform ordinii de zi afișate pe site-ul instituției.

Pe 27 noiembrie CCR a avut pe ordinea de zi această sesizare, însă a amânat dezbaterea pentru 11 decembrie.

„Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă!”, a scris deputatul USR Cristina Prună, pe 5 iulie, pe Facebook.

Deputatul USR a adăugat că partidul intenționează să modifice Legea 160/2012, prin care a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind funcţionarea ANRE, în vederea eliminării lacunelor legislative care permit unui condamnat penal să fie numit la conducerea unei instituţii publice.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Pe 26 iunie, fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.

Camera Deputaților a adoptat decizional, pe 26 iunie, proiectul de Lege pentru modificarea Legii 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.