Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel a amânat pentru 25 mai pronuţarea în dosarul lui Frunzăverde

P

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a amânat, miercuri, pentru data de 25 mai, pronunţarea în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. 

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că apărarea susţine, în continuare, că unele dintre înregistrările ambientale ar fi fost făcute de SRI. 

Conform acestora, judecătorul urmează să decidă, după verificări, dacă toate înregistrările au fost făcute de SRI, "pentru că dacă el va constata acest lucru, s-ar putea să le elimine (ca probe din dosar, n.r.), iar acest lucru se va anunţa după şedinţa de judecată în care se va decide acest aspect. (...) În momentul în care are confirmare 100% că toate sau numai unele sunt, (înregistrări efectuate de SRI - n.r.) în acelaşi timp verificându-se şi contextul de timp, va vedea dacă se aplică decizia Curţii Constituţionale".

Combaterea terorismului: Actualizarea noilor puteri Europol

La termenul precedent, avocaţii acestuia au solicitat în instanţă ca DNA să spună cine a realizat înregistrarea ambientală a clientului lor. Avocatul lui Sorin Frunzăverde, Adrian Fanu Moca, declara la momentul respectiv pentru AGERPRES, că 'apărarea (...) a solicitat DNA central să răspundă cine a pus suportul tehnic (cine a realizat înregistrarea ambientală a lui Sorin Frunzăverde, într-un local, n.r.) în dosarul de urmărire penală, DNA, SRI sau alte instituţii ale statului, şi dacă a existat mandat sau nu pentru acea înregistrare'. 

Potrivit avocatului lui Frunzăverde, ar fi vorba despre o înregistrare ambientală din perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în care acesta le cerea colegilor săi din PNL să-l voteze pe Klaus Iohannis. 

Fostul preşedinte al CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin, în ianuarie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014, în care a fost acuzat că şi-ar fi exercitat ilegal influenţa în scopul obţinerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL. 

În acelaşi dosar, fostul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, pentru influenţarea declaraţiilor şi uz de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.