Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel Alba Iulia a decis să fie soluționate doar cauzele cu caracter urgent, în perioada 16-31 martie

judecator justitie

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a decis miercuri ca începând de săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii martie să soluţioneze exclusiv cauzele cu caracter urgent, precum şi în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, urmând ca termenul de soluţionare a celorlalte cauze din intervalul respectiv să fie preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, având în vedere evoluţia ameninţării create de infecţia cu virusul COVID-19 la nivel naţional, CA Alba Iulia a decis miercuri suplimentarea măsurilor dispuse în scop preventiv, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: PMP solicită măsuri urgente: Trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei

Astfel, începând cu data de 16 martie şi până la data de 31 martie, CA Alba Iulia "va soluţiona exclusiv cauzele cu caracter urgent, care se soluţionează în mod uzual în perioada vacanţei judecătoreşti, precum şi în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale".

În zilele de 11, 12 şi 13 martie, toate completurile de judecată vor lua măsurile corespunzătoare pentru preschimbarea termenului de soluţionare a cauzelor din intervalul 16-31 martie. Termenul de soluţionare a cauzelor va fi preschimbat pentru o dată ulterioară zilei de 1 mai. Grefierii de şedinţă vor întreprinde toate măsurile necesare în vederea încunoştinţării părţilor şi participanţilor la proces cu privire la preschimbarea termenului de judecată.

Citește și: Consilierul lui Mugur Isărescu desființează Legea anticămătărie: ‘Înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune’

Începând cu data de 16 martie şi până la data de 31 martie, la sediul curţii de apel îşi vor desfăşura activitatea "exclusiv persoanele din grupul de continuitate" constituit prin decizia nr. 22/C/10.03.2020 a preşedintelui instanţei.

În cauzele care se vor judeca în perioada 16-31 martie, completurile de judecată vor putea adopta orice măsură consideră necesar pentru evitarea aglomerării sălii de judecată.

Completurile de judecată în materie penală vor examina posibilitatea utilizării mijloacelor tehnice necesare audierii persoanelor private de libertate prin videoconferinţă. Fiecare complet de judecată va evalua posibilitatea declarării nepublice a şedinţei de judecată.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

În perioada respectivă, corespondenţa administrativă între instanţele din circumscripţia curţii de apel şi în interiorul curţii de apel se va realiza exclusiv în format electronic, cu excepţia situaţiilor în care o dispoziţie legală imperativă prevede transmiterea înscrisurilor în original.

De luni şi până la sfârşitul lunii martie, programul de lucru cu publicul la registratura şi arhiva curţii de apel se reduce la două ore în intervalul orar 8.30-10.30. Biroul de informare şi relaţii publice poate fi contactat în această perioadă exclusiv prin intermediul telefonului sau electronic. Răspunsurile vor fi comunicate, de asemenea, în format electronic.

În data de 30 martie se va proceda la reevaluarea situaţiei în funcţie de evoluţia răspândirii virusului la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.