Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel Alba Iulia a obținut punctaj maxim pentru activitatea pe 2018

decizie instanta

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, în circumscripţia căreia sunt arondate trei tribunale şi 16 judecătorii, a treia ca mărime din ţară, a obţinut, din punct de vedere statistic, calificativul maxim pentru anul 2018, respectiv foarte eficient, în progres faţă de 2017, când gradul a fost eficient, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

"Din punct de vedere statistic, CA Alba Iulia a obţinut calificativul maxim pentru anul 2018, calificativul foarte eficient. Acest calificativ este o sumă a altor cinci subindicatori, patru dintre ei sunt la gradul maxim, foarte eficient. Există un indicator care este doar eficient (hotărâri redactate peste termenul legal - n.r.). Acolo, cred, că va trebui să ne concentrăm pentru anul în curs", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CA Alba Iulia, Gheorghe Liviu Odagiu.

Cei cinci indicatori sunt rata de soluţionare a dosarelor (operativitatea) calculată exclusiv în raport de dosarele nou intrate, stocul de dosare, ponderea dosarelor închise într-un an, durata medie de soluţionare, pe materii sau pe obiecte la nivelul fiecărei instanţe şi la nivel naţional, şi redactările peste termenul legal.

Pentru fiecare indicator sunt stabilite patru grade de eficienţă - foarte eficient, eficient, satisfăcător sau ineficient.

Analiza centralizată a indicatorilor de eficienţă relevă încadrarea CA Alba Iulia pentru activitatea din 2018 la gradul foarte eficient, în progres faţă de 2017, când evaluarea generală a indicatorilor a concluzionat gradul eficient.

Potrivit unui raport prezentat joi în cadrul şedinţei de bilanţ, în urma întocmirii acestei analize, se constată că, "dincolo de unele excepţii relevate la analiza fiecărui indicator", activitatea instanţelor din circumscripţia CA Alba Iulia şi rezultatele obţinute de acestea în 2018 sunt "pozitive".

S-a subliniat faptul că, în urma centralizării indicatorilor de eficienţă, în circumscripţia CA Alba Iulia nu este nicio instanţă încadrată la gradele satisfăcător sau ineficient. Din cele 20 de instanţe, majoritatea, 14 instanţe, sunt încadrate la gradul eficient, în timp ce CA Alba Iulia şi un număr de 5 judecătorii s-au încadrat în gradul de eficienţă maxim, foarte eficient.

Instanţele din cele trei judeţe deservesc peste 1,1 milioane de cetăţeni.

CA Alba Iulia a prezentat joi Raportul privind activitatea pe anul 2018 în cadrul Adunării generale a judecătorilor, cu participarea judecătorilor din circumscripţie şi a altor invitaţi de la principalele instituţii cu care aceasta colaborează instituţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.