Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel Galați a înjumătățit pedeapsa pentru șoferul de TIR din Belarus, care în 2007 băut fiind a lovit doi bicicliști și a tamponat mai multe mașini

decizie instanta

Curtea de Apel Galați a redus la jumătate pedeapsa pentru șoferul din Belarus care, în primăvara anului 2017, băut, a condus cu viteză în Galați, la volanul unui tir, lovind doi bicicliști și mai multe mașini în încercarea de a fugi de Poliție. Acesta are de ispășit 7 ani și 4 luni de închisoare, potrivit mediafax.

Citește și: Italianul care practica medicina fără studii, adus la audieri în București - Bărbatul ar putea fi reținut

Inițial, bărbatul a fost condamnat la 16 ani de închisoare, însă pedeapsa definitivă, pronunțată joi, de magistrații Curții de Apel Galați, a fost de 7 ani și 4 luni de închisoare, întrucât a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor în vătămare corporală din culpă.

Șoferul a fost judecat și condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsire a locului accidentului.

Judecătorii gălățeni au mai decis să-i interzică accesul pe teritoriul României timp de 2 ani, după executarea pedepsei.

„În baza disp art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal, inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare sporită cu o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv cu 2 ani și 4 luni (…), în total va executa o pedeapsă principală de 7 ani și 4 luni închisoare.... În baza disp. art.45 alin.1 Cod penal a fost aplicată inculpatului Brutski Stsiampkouski Siarhei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, prevăzut de art. 66 alin.1 lit. c Cod penal, pe o perioadă de 2 ani”, se arată în sentința Curții de Apel Galați.

Incidentul s-a produs în noaptea de 8 aprilie, 2017. Șoferul din Republica Belarus se afla la volanul unui tir când a lovit doi bicicliști. El nu a oprit ca să vadă ce au pățit bicicliștii și și-a continuat drumul, dar un alt șofer care trecea prin zonă a văzut accidentul și a sunat la Poliție.

Mai multe echipaje ale Poliției l-au urmărit pe străzile din Galați și au reușit să-l oprească după aproximativ șase kilometri, în timpul urmăririi fiind avariate mai multe mașini.

De asemenea, în momentul arestării, bărbatul a opus rezistență și a lovit un polițist.

Oamenii legii au constatat că șoferul de tir consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie uriașă de 2,15 mg/l în aerul expirat. Imediat după incident, bărbatul a fost arestat prevenitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.