Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Apel Timişoara a respins definitiv recursul primăriei împotriva sentinţei civile a Tribunalului Timiş, în dosarul 'poarta ucigaşă'

decizie instanta

Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins definitiv recursul formulat de municipalitate împotriva sentinţei civile a Tribunalului Timiş, în dosarul cunoscut sub numele "poarta ucigaşă", care în timpul furtunii din 2017, s-a prăbuşit peste un tânăr de 24 de ani iar acesta şi-a pierdut viaţa, https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

"CAT respinge recursul formulat de recurenţii - reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin primar, primarul municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 872/21.05.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş (...), în contradictoriu cu intimatul - pârât Inspectoratul de Stat în Construcţii. (...) Definitivă", arată, luni, site-ul CAT.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

Primăria a contestat procesele verbale întocmite de inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care au constatat că lucrările la poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, care, în septembrie 2017, s-a prăbuşit, au fost executate fără respectarea prevederile legale.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Magistraţii secţiei civile a Tribunalului Timiş arătau că "prin procesul încheiat de pârâtul ISC, s-a constatat emiterea cu nerespectarea prevederilor legale, în baza unei documentaţii incomplete, a autorizaţiei de construire (...), emisă pentru (...) lucrări de amenajare a spaţiilor publice - Intervenţii în regim de urgenţă privind modernizare poartă de intrare în municipiul Timişoara - Calea Lugojului. S-a reţinut de către organul de control că autorizaţia a fost emisă în baza unei documentaţii incomplete, elaborată în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism (...), ale conţinutului-cadru al documentaţiei tehnice - pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţine avizele şi acordurile legale necesare şi nu este verificată potrivit legii".

La solicitarea ISC, în octombrie, a fost realizată o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de intrare în oraş, care arăta că nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Opt persoane sunt urmărite penal pentru ucidere din culpă într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara vizând prăbuşirea porţii de la intrarea în Timişoara, în furtuna din septembrie 2017, soldată cu moartea unui student la facultatea de stomatologie.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

În luna ianuarie 2018, primarul Nicolae Robu a fost audiat la Poliţia Timiş, ca martor în cazul prăbuşirii porţii.

Odată cu primarul a fost audiat şi viceprimarul Dan Diaconu, în acelaşi dosar, tot ca martor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.