Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Casaţie din Irak: Un britanic condamnat la 15 ani de închisoare pentru trafic de antichităţi a fost achitat

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Curtea de Casaţie din Irak a achitat un britanic, condamnat în iunie la 15 ani de închisoare pentru trafic de antichităţi, şi i-a anulat sentinţa, a declarat marţi avocatul său pentru AFP.

Sentinţa împotriva lui James Fitton "a fost anulată astăzi (marţi) de Curtea de Casaţie şi clientul meu va fi eliberat în curând", a afirmat avocatul, Thaer Saoud, care a depus un recurs în urmă cu peste o lună împotriva condamnării, potrivit Agerpres.ro.

Pe contul său de Facebook, avocatul a publicat hotărârea pronunţată de Curtea de Casaţie, în care se precizează că acuzaţia împotriva lui Fitton a fost "anulată" şi că acesta urmează să fie "eliberat din lipsă de probe suficiente".

Curtea a remarcat, de asemenea, absenţa "intenţiei criminale".

Potrivit avocatului, Fitton va fi eliberat "în următoarele zile, de îndată ce procedurile vor fi încheiate".

În primă instanţă, Fitton, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat pentru încercarea de a scoate ilegal antichităţi din Irak şi condamnat pe 6 iunie la 15 ani de închisoare de un tribunal din Bagdad, în timp ce un alt acuzat în dosar, un german de 60 de ani, a fost achitat.

Volker Waldmann, un psiholog din Berlin, şi James Fitton au venit în Irak într-o călătorie organizată. Ei au fost arestaţi pe 20 martie pe aeroportul din Bagdad cu bucăţi de piatră, fragmente de ceramică spartă şi obiecte de ceramică în bagaj.

Cei doi au compărut în faţa instanţei de judecată în temeiul unei legi din 2002 care reglementează patrimoniul şi antichităţile, care prevede chiar şi pedeapsa cu moartea pentru orice persoană găsită vinovată de "scoaterea intenţionată sau încercarea de a scoate o antichitate din Irak".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.