DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Curtea de Conturi promite să TAIE în CARNE VIE: acord de colaborare semnat cu Banca Mondială, pentru modernizare

Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a României și Banca Mondială au încheiat în această săptămână un Acord de Servicii de Consultanță Rambursabile pentru o durată de 34 de luni, informează un comunicat al Curții de Conturi, conform Mediafax.

Contractul a fost semnat de președintele Curții de Conturi Mihai Busuioc și Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Activitățile realizate cu sprijinul Băncii Mondiale fac parte din proiectul CCR-SAI pentru cetățean – SIPOCA 744, proiect finanțat din Programul Operațional Capacitate Administrativă a cărui implementare a început în luna septembrie.

Citește și: Explicație SPUMOASĂ: Ludovic Orban anunță cum a plătit creditul de 10.000 de euro cu 3000 de lei pe lună

Prin acest proiect, Curtea de Conturi a României își propune consolidarea capacității instituționale de a realiza activitatea de audit public extern în conformitate cu standardele internaționale în domeniu.

“Prin acest proiect finanțat din fonduri europene, SIPOCA 744, ne propunem să construim dimensiunea europeană a Instituției Supreme de Audit din România, continuând eforturile de modernizare, actualizare și rafinare a actului de audit realizate în anii din urmă. Fie că vorbim de analiza funcțională și de elaborarea unui proiect de strategie instituțională pe termen mediu, fie că ne referim la actualizarea standardelor de audit și perfecționarea continuă a personalului de specialitate, sunt convins că partenerul nostru, Banca Mondială, va oferi servicii de cea mai înaltă calitate și expertiză”, a declarat Mihai Busuioc.

“România este o țară ce a realizat o evoluție remarcabilă din momentul aderării la Uniunea Europeană. Rămân însă câteva provocări pe care trebuie să le depășească, iar una dintre ele este întărirea capacității administrative. Sunt convinsă că expertiza noastră globală poate constitui un factor cheie în transformarea Curții de Conturi din România într-o instituție etalon în țară și în Europa”, a transmis managerul de țară pentru România și Ungaria Tatiana Proskuryakova, cu ocazia semnării Acordului între cele două instituții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.