Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Justiție a UE: YouTube nu poate fi obligată să dezvăluie IP-ul celor care încarcă filme ilegal

CJUE Curtea

Platforma YouTube a Google nu este obligată să predea adrese de e-mail sau de IP ale utilizatorilor care încarcă filme ilegal, a stabilit joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), precizând că trebuie să existe un echilibru între protejarea datelor şi drepturile de autor, relatează Reuters.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta .

Cazul a ajuns în faţa CJUE după ce o instanţă din Germania a solicitat o recomandare în legătură cu ceea ce trebuie să facă platformele video pentru a combate pirateria de filme într-un caz legat de distribuitorul german Constantin Film Verleih.

Compania, care a avut drepturile de distribuţie în Germania ale unor filme ca 'Scary Movie 5' şi 'Parker', a cerut YouTube şi Google să ofere adresele de e-mail, numerele de telefon şi adresele de IP ale utilizatorilor care au urcat aceste filme ilegal pe YouTube în 2013 şi 2014.

Constantin Film a intentat proces într-o instanţă din Germania după ce Google şi YouTube, subsidiare ale Alphabet, au refuzat să ofere detaliile.

Decizia CJUE e în favoarea acestor companii americane de tech.

"Când un film este încărcat ilegal pe o platformă online, cum ar fi YouTube, titularii de drepturi pot cere, în conformitate cu directiva privind aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală, ca operatorul să ofere doar adresa poştală a utilizatorului vizat, dar nu şi e-mailul său, adresa de IP sau numărul de telefon", au spus judecătorii.

Ei susţin că ţările UE pot opta pentru o mai bună protecţie a deţinătorilor de drepturi de proprietate intelectuală, dar trebuie să există un echilibru între diferite drepturi fundamentale.

O purtătoare de cuvânt a YouTube a spus că Google şi YouTube sunt angajate în protejarea drepturilor de autor şi în apărarea intimităţii şi datelor utilizatorilor.

"Decizia de astăzi ofertă claritatea legală în legătură cu ce informaţii sunt potrivite a fi împărtăşite cu deţinătorii de drepturi de autor în cazul unei revendicări privind drepturile de autor", a spus ea într-un comunicat transmis pe e-mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.