Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a Japoniei a decis că restricționarea utilizării toaletei de către o femeie transsexuală este 'inacceptabilă'

theaustralian.com.au
gender transsexual

Curtea Supremă a Japoniei a decis marți că restricționarea utilizării toaletelor la locul de muncă în cazul unei femei transsexuale este „inacceptabilă". Decizie ar putea contribui la promovarea drepturilor LGBT în Japonia, susțin specialiștii, potrivit Reuters.

Hotărârea, prima pronunțată de cea mai înaltă instanță japoneză privind condițiile de la locul de muncă al persoanelor LGBT, vine în urma unei serii de hotărâri judecătorești regionale, în mare parte pozitive, privind căsătoriile între persoane de același sex și după adoptarea unei legi pentru promovarea comunității LGBT.

O femeie transsexuală, funcționar în cadrul Ministerului Economiei, care a fost desemnată bărbat la naștere, s-a adresat instanței deoarece i s-a permis să folosească doar toaletele pentru femei aflate la câteva etaje distanță de biroul său. Un tribunal districtual din Tokyo a decis în 2019 că aceste restricții erau ilegale, dar decizia a fost anulată în 2021 de către Înalta Curte din Tokyo, scrie Mediafax.

În Japonia, persoanele transsexuale își pot schimba în mod legal genul în registrul de familie doar dacă au suferit o operație de schimbare de sex. Femeia din cazul în discuție nu a putut face acest lucru din motive de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.