Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Suprema a SUA ia o decizie radicala pentru tinerii gay

gay

Curtea Supremă a SUA a confirmat de facto luni interzicerea terapiei pentru tinerii gay, refuzând să se autosesizeze în acest dosar, relatează AFP.

Potrivit unei liste date publicităţii luni, cea mai înaltă instanţă americană confirmă de facto interzicerea în statul New Jersey (est) a unei terapii pentru copii care încerca să schimbe orientarea sexuală a tinerilor gay.

Înalta Curte nu face nici cel mai mic comentariu în legătură cu acest document care enumeră toate cazurile pe care ea refuză să le examineze.

În cauza King vs. Christie, instanţa respinge plângerea unor militanţi antigay care voiau autorizarea unei terapii destinate tinerilor homosexuali. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, o interzisese, iar o curte de apel confirmase interdicţia.

În iunie 2014, Curtea Supremă refuzase de asemenea să analizeze interzicerea unei terapii similare în California.

În 1973, Asociaţia Americană de Psihiatrie a considerat că homosexualitatea nu este legată de o tulburare mintală care poate face obiectul unei terapii.

Într-un al doilea caz, Curtea i-a refuzat unei deţinute transsexuale din Massachusetts (est), condamnată pentru uciderea partenerei sale de viaţă, dreptul de a beneficia de un tratament chirurgical. În recursul deţinutei Michelle Kosilek (ex-Robert Kosilek) împotriva autorităţilor penitenciare din Massachusetts, Curtea Supremă confirmă refuzul statului de a-i acorda un tratament chirurgical.

La sfârşitul lui iunie, Curtea Supremă a SUA trebuie să ia o decizie istorică privind constituţionalitatea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Ea va statua în legătură cu dreptul persoanelor homosexuale care vor să se căsătorească, după ce săptămâna trecută a ascultat argumentele unor cupluri homosexuale care vor să se căsătorească sau care vor recunoaşterea căsătoriei lor peste tot şi a unor state care interzic mariajul acestora.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.