Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă a SUA s-a opus unei execuţii în Arkansas - FOTO

curtea suprema SUA

Curtea Supremă a SUA s-a opus luni unei cereri de ultim minut din partea autorităţilor statului Arkansas pentru o execuţie, confirmând astfel o sentinţă formulată anterior de Curtea Supremă din Arkansas, aceasta fiind cea mai recentă evoluţie judiciară în sfera pedepsei cu moartea în acest stat din sud, informează marţi AFP, conform agerpres.

Statul Arkansas a cerut undă verde Curţii Supreme a SUA pentru această execuţie, prima după mai bine de un deceniu.

Erdogan are deja probleme. Referedumul ar fi fost FRAUDAT

Decizia Curţii Supreme a SUA constituie ultimul eşec de ordin judiciar pentru acest stat care intenţiona să realizeze opt execuţii între 17 şi 27 aprilie, într-un ritm fără precedent, fapt ce a suscitat o mobilizare internaţională a celor care se opun pedepsei capitale.

Curtea Supremă a SUA a respins apelul Procurorului General al statului Arkansas în vederea ridicării interdicţiei emise luni de Curtea Supremă din Arkansas de a-l executa pe Don Davis.

Don Devis urma să fie primul dintre condamnaţii la moarte şi executarea lui era prevăzută iniţial pentru această lună.

Decizia Curţii Supreme a SUA a intervenit cu câteva minute înainte ca ordinul de executare a lui Don Devis să expire la orele locale 12:00 (05:00 GMT).

Această ultimă evoluţie reprezintă un eşec pentru guvernatorul republican din Arkansas, Asa Hutchinson, care pledează pentru execuţii într-un ritm accelerat. Statul Arkansas va merge înainte, pentru a executa alţi deţinuţi, a declarat aceasta.

Reformarea vizelor americane afectează afacerile din Silicon Valley

Cazul are loc în timp ce o substanţă foarte controversată utilizată pentru execuţii prin injecţie letală în mai multe state americane, bromura de vecuroniu, este tot mai greu de obţinut.

Mai multe companii farmaceutice, în special din Europa, o interzic pentru execuţii. Cei care se opun pedepsei cu moartea subliniază că această substanţă duce la o agonie lungă, provocată de paralizia musculară.

Execuţiile prevăzute să aibă loc în statul Arkansas au suscitat un val de revoltă pe plan internaţional. Uniunea Europeană i-a cerut guvernatorului acestui stat să comute sentinţele.

Amnesty International a cerut 'oprirea de urgenţă a execuţiilor pe bandă rulantă' în Arkansas, iar organizaţia Human Rights Watch a denunţat 'un potop de execuţii, fără precedent în istoria americană modernă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.