Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă de la Teheran acceptă apelurile a doi protestatari condamnaţi la moarte

bloomberg.com
iran

Curtea Supremă a Iranului a acceptat apelurile introduse de doi protestatari condamnaţi la moarte, a anunţat sâmbătă această instanţă, evocând deficienţe în anchetarea cazurilor lor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Curtea Supremă a acceptat apelurile lui Mohammad Qobadloo şi Saman Saidi Yasin, acuzaţi de recentele revolte', a transmis agenţia de presă Mizan.

'Din cauza deficienţelor anchetei, Curtea Supremă i-a deferit aceloraşi tribunale pentru re-examinare', adaugă sursa.

În Iran au izbucnit manifestaţii la nivel naţional în urma decesului tinerei kurde iraniene Mahsa Amini, la 16 septembrie, după arestarea sa de către poliţia moralităţii pentru că încălcase codul vestimentar strict al Republicii Islamice.

Autorităţile au executat prin spânzurare în decembrie doi protestatari: Mohsen Shekari, 23 de ani, acuzat că a blocat un drum principal în septembrie şi a rănit un membru al forţei paramilitare Basij cu un cuţit, şi Majid Reza Rahnavard, 23 de ani, acuzat că a înjunghiat mortal doi membri ai Basij.

Qobadloo a fost acuzat de uciderea unui poliţist şi rănirea altor cinci în timpul protestelor.

Yasin, un rapper kurd care vorbeşte despre inegalitate, opresiune şi şomaj, a fost acuzat de tentativă de omor împotriva forţelor de securitate şi pentru cântece revoluţionare.

Asociaţia pentru drepturile omului HRANA a afirmat că, până vineri, 506 protestatari au murit, inclusiv 69 de minori, 66 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi, şi se crede că 18.516 de protestatari au fost arestaţi.

Un organism de securitate al statului a indicat în decembrie că 200 de persoane, inclusiv din forţele de securitate, şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.