Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea Supremă face un pas înapoi. Ultima decizie este în favoarea migranţilor cu interdicţie în SUA

curtea suprema SUA

Curtea Supremă din SUA a decis miercuri că va aproba decizia unei instanţe inferioare privind extinderea definiţiei relaţiilor de familie care să permită unui cetăţean străin să fie scutit de interdicţia de călătorie pentru migranţi impusă de preşedintele Donald Trump, relatează DPA, conform agerpres.

Decizia survine după ce un tribunal din Hawaii a decis că de scutirile de la controversata interdicţie ar trebui să beneficieze persoanele cu următoarele grade de rudenie: bunici, nepoţi, cumnaţi, cumnate, mătuşi, unchi, nepoate, nepoţi şi veri.

Pericolul unui atac terorist PERSISTĂ. Măsurile de securitate au fost consolidate în trei gări internaţionale din Belgia

Cu toate acestea, Curtea Supremă a permis administraţiei Trump să întărească interdicţia de călătorie privind refugiaţii care a fost de asemenea contestată în cazul Hawaii.

Curtea Supremă a anunţat luna trecută că interdicţia de călătorie de 90 de zile pentru persoanele din şase ţări cu populaţie majoritar musulmană ar putea fi aplicată parţial, dar a admis scutiri de la interdicţie pentru solicitanţii de viză care pot dovedi o 'relaţie familială apropiată' cu cetăţeni din SUA. Interdicţia a intrat parţial în vigoare în aceste condiţii pe 29 iunie.

Curtea Supremă urmează să audieze o contestaţie juridică legală la interdicţie impusă de administraţia Trump în luna octombrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.