Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutia Pandorei a fost deschisă: Achitări în serie pentru ABUZ în SERVICIU la CAB Cluj

ebihoreanul.ro
justitie

Curtea de Apel Cluj i-a achitat luni pentru faptele de abuz în serviciu pe Gabriel Ruga, fost director general al filialei ELECTRICA TRANSILVANIA NORD și pe Constantin Stoica, fost director la SISEE TRANSILVANIA NORD după ce instanța Tribunalului Cluj i-a condamnat la pedepse cu închisoarea, informează Făclia de Cluj.

Decizia de achitare a Curții de Apel Cluj are la baza articolul 16, alin 1, litera b din Codul de Procedură penală potrivit căruia fapta nu este prevăzută de legea penală. În același dosar a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu și Petru Morar, fost şef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE Transilvania Nord iar omul de afaceri Vasile Croitoru a fost găsit nevinovat pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.

Cele 7 Mari Minciuni ale Fugarului Alexander Adamescu

În schimb, instanța clujeană nu i-a iertat pe Gabriel Ruga și pe Vasile Croitoru pentru faptele de corupție și de spălare de bani, dispunând condamnarea acestora la pedepse cuprinse cu închisoare. Foștii șefi din cadrul ELECTRICA TRANSILVANIA NORD au fost trimiși în judecată, în 2009, de DNA Cluj pentru că în perioada 2002-2004 au cumpărat fără licitație produse electrice contrafăcute.

Gabriel Michael Ruga, director general la filiala în perioada 2000-2006, a fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, spălare de bani, toate în formă continuată. Constantin Stoica, director la SISEE TRANSILVANIA NORD în perioada 2002-2005, a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Petru Morar, fost şef al Serviciului Aprovizionare din cadrul SISEE TRANSILVANIA NORD, a fost deferit instanței pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, spălare de bani, toate în formă continuată.

Totodată, omul de afaceri Vasile Croitoru a fost judecat pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, spălare de bani și concurență neloială. În același dosar au mai fost deferiți instanței alte cinci persoane, fiind acuzate de corupție și spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.