Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Etiopia vor fi analizate în Europa

observator.tv
avion prabusit

Cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbușite în Etiopia vor fi trimise într-o țară din Europa pentru a fi analizate, a transmis miercuri un purtător de cuvânt al companiei aeriene Ethiopian Airlines, relatează Reuters potrivit mediafax.

„Vor fi trimise în Europa. Vom decide țara în această seară și le vom trimite mâine sau poimâine”, a declarat Asrat Begashaw, purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a transmis că pilotul aeronavei a anunțat că există probleme tehnice și a cerut permisiunea de întoarcere pe aeroportul din Addis Ababa.

„Pilotul a raportat probleme de control și a cerut să se întoarcă. De fapt, i-a fost permis să se întoarcă pe aeroport”, a declarat Begashaw.

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineața, la doar șase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

Autoritățile din Etiopia au decis să trimită cutiile negre într-o altă țară pentru a fi analizate, deoarece nu dispun de tehnologia necesară pentru a investiga situația.

Cutiile negre au fost recuperate luni de la locul prăbușirii aeronavei, la aproximativ 60 de kilometri de capitala Addis Ababa. Momentan nu există informații despre țara unde vor fi trimise cutiile, acest lucru urmând să fie decis de echipa care investighează prăbușirea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.