Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cutremur cu magnitudinea 7,3 în Venezuela. Autoritățile sunt în ALERTĂ

Venezuela

Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA) a precizat că mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre. Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe tsunami mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului.

Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime.

Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Saint Lucia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.