Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur de 4,1 grade în Insulele Azore

cgtn.com
seism cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 grade pe Richter s-a produs luni pe insula Sao Miguel, din arhipelagul lusitan Azore, care se confruntă cu o criză seismică, după ce mica insulă Sao Jorge a fost afectată în ultimele trei săptămâni de 29.000 mici cutremure, relatează WFE.

Potrivit Centrului de Informare şi Supraveghere Seismo-Vulcanică din Azore (CIVISA), cutremurul produs luni, unul dintre cele mai intense raportate în regiune de la declanşarea crizei seismice, a avut epicentrul situat la 35 de kilometri sud-est de cartierul Agua Retorta din Sao Miguel.

Aflată la o distanţă de 350 de kilometri, insula Sao Jorge şi-a menţinut activitatea seismică cu alte 7 mişcări telurice de între 2,0 şi 3,3 grade pe Richter în ultimele ore, potrivit Agerpres.

Criza seismică a început la 19 martie şi a provocat în mai puţin de o lună aproape 29.000 de cutremure de mică intensitate în insula Sao Jorge, cel mai mare ajungând la 3,8 grade pe Richter.

În ultimele zile s-a produs o uşoară alterare a tendinţei scăzute de seismicitate cu o intensificare a frecvenţei zilnice a activităţii telurice (253 de seisme înregistrate sâmbătă şi 281 duminică), majoritatea imperceptibile pentru populaţie.

Autorităţile menţin alerta la nivelul 4 pe o scară maximă de 7 (înainte de o erupţie) şi nu exclud niciun scenariu.

Insulele Sao Miguel şi Sao Jorge fac parte din Grupul Central al arhipelagului lusitan Azore situat în Oceanul Atlantic, la peste 1.600 de kilometri distanţă de coasta Portugaliei continentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.