Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur: Florin Roman anunță că mai mulți liberali cer demiterea întregii conduceri a ANAF

Florin Roman

Deputatul liberal Florin Roman a anunţat, marţi, că Grupul fiscal al PNL, care reuneşte membri ai Comisiilor parlamentare de buget-finanţe şi ai comisiilor de specialitate ale partidului, i-a solicitat ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, demiterea întregii conduceri a ANAF, având în vedere proasta colectare la bugetul de stat.

El a precizat că membrii grupului au avut o întâlnire cu ministrul Boloş.

"Grupul fiscal i-a cerut ministrului de Finanţe să ia foarte în serios propunerea de a transmite prim-ministrului propunerea de demitere a întregii conduceri a ANAF, pentru că (...) domnul Heiuş a fost îndepărtat de la conducerea acestei instituţii motivându-se proasta colectare. După îndepărtarea domnului Heiuş, în fiecare lună, gradul de încasare şi de colectare a fost mult mai prost, spre dezastruos. În aceste condiţii, dacă domnul Ciolacu este consecvent, va trebui să demită întreaga conducere a ANAF. Noi îl susţinem total în acest demers. Are mână liberă din partea PNL să propună pe cine doreşte domnia sa la ANAF, noi vom susţine orice propunere care poate duce la o eficientizare a colectării", a transmis Roman, la Palatul Parlamentului.

Potrivit deputatului PNL, ANAF "vine ca un tăvălug peste cei care îşi plătesc corect impozitele şi taxele", iar acest lucru este "de netolerat" din punctul de vedere al liberalilor.

"Dacă ANAF vrea să facă treabă, atunci o să îi rugăm să se uite foarte atent la ceea ce se întâmplă în Portul Constanţa, unde în primele nouă luni au fost scanate doar circa 8.000 de containere dintre cele peste câteva sute de mii intrate. Grupul fiscal al PNL i-a propus ministrului de Finanţe să facă aceeaşi propunere şi în cadrul conducerii Vămii, pentru că este inadmisibil ca în niciun punct vamal din România să nu funcţioneze scanerele. (...) Dacă premierul vrea cu adevărat să lupte împotriva evaziunii fiscale va trebui să înceapă cu demiterea conducerii Vămilor, pentru că nu merg scanerele. Va trebui să continue cu întreaga conducere a ANAF şi va trebui să vadă şi de ce domnul Ionuţ Mişa, protejatul domniei sale, este cel care are cel mai prost grad de încasare la mari contribuabili", a susţinut Florin Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.