Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în cadrul agenției internaționale care verifică instalațiile nucleare după decizia lui Trump. Inspectorul-şef al AIEA a demisionat

AIEA
AIEA

Inspectorul-şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Tero Varjoranta, a demisionat vineri, a anunţat un purtător de cuvânt al agenţiei, citat de AFP. Agenţia nu a explicat motivul demisiei.

Fractură în UE: România a blocat, alături de Ungaria şi Cehia, o declaraţie comună împotriva mutării ambasadelor la Ierusalim

Varjoranta, care deţinea funcţia din 2011, va fi înlocuit temporar de Massimo Aparo, director interimar al biroului AIEA care răspunde de inspecţiile în Iran.

Demisia inspectorului-şef la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul. Casa Albă a comunicat joi că doreşte continuarea şi în aceste condiţii a inspecţiilor la instalaţiile nucleare iraniene.

Conform acordului din 2015, în schimbul suspendării sancţiunilor internaţionale, Iranul se obliga să permită inspecţiile AIEA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.