Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fractură în UE: România a blocat, alături de Ungaria şi Cehia, o declaraţie comună împotriva mutării ambasadelor la Ierusalim

europa ue sparge tandari

România, Ungaria şi Cehia au blocat, vineri, 11 mai, planurile Uniunii Europene de adoptare a unei declaraţii comune prin care blocul comunitar să condamne oficial mutarea ambasadelor, în frunte cu Ambasada SUA, de la Tel Aviv la Ierusalim. Iniţiativa de adoptare a declaraţiei ar fi aparţinut Franţei, potrivit televiziunii Channel 10, citată de The Times of Israel.

Potrivit sursei citate, documentul iniţiat de Franţa ar fi prezentat o Europă unită împotriva deciziei SUA, care se angajează să nu procedeze la fel ca aliaţii americani. Obiecţiile formulate de România, Ungaria şi Cehia au ajutat Israelul să blocheze declaraţia, mai scrie publicaţia din Israel.

Potrivit Channel 10, proiectul de rezoluţie spunea că Ierusalimul ar trebui să fie capitala celor două state - Israel şi Palestina şi că statutul Ierusalimului ar trebui să fie parte a negocierilor pentru pace.

The Times of Israel aminteşte că preşedintele Cehiei s-a declarat în favoarea mutării ambasadei ţării sale la Ierusalim, însă premierul ceh se opune. De asemenea, premierul României a afirmat că susţine mutarea ambasadei, însă preşedintele a formulat obiecţii.

Vezi şi: Redă sănătatea dinţilor: Pasta de dinţi pe care o poţi prepara acasă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.