Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în domeniul nuclear, după ce guvernul a semnat contractul cu americanii: Șeful Nuclearelectrica demisionează

nuclearelectrica

Iulian-Robert Tudorache renunţă la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului.

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă citat de Ziarul Financiar.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

Totodată, în aceeaşi zi, acţionarii vor trebui să aprobe revocarea lui Cristian Gentea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie ca urmare a încetării de drept a contractului de mandat, având în vedere că acesta a fost ales recent primar al municipiului Piteşti.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Cristian Gentea a fost numit în funcția de membru în Consiliul de Administrație al SNN în septembrie 2018, pentru un mandat de 4 ani.

Nuclearelectrica are 5,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 19%, pe fondul unor tranzacţii de 407 milioane de lei.

Decizia vine la numai două luni de la parafaret un acord interguvernamental extins între România și SUA și care permite cooperarea în ceea ce priveşte domenii de importanţă pentru țara noastră, cum ar fi proiectul Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă, retehnologizarea Unităţii 1, precum şi cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil de la noi.

Citește și: Radu Tudor: S-ar putea ca varianta de avarie propusă de Marcel Ciolacu – Guvern PSD-PNL – să nu poată fi evitată

Astfel, România va putea utiliza expertiza şi tehnologia SUA în construcţia reactoarelor 3 şi 4 ale centralei nucleare din Cernavodă, dar şi în retehnologizarea reactorului 1 de la Cernavodă, pus în funcţiune în anul 1996. Proiectul, în valoare de 8 miliarde de dolari, va fi coordonat de AECom şi va implica un consorţiu format din companii din S.U.A, România, Canada şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.