Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în justiție. Bogdan Licu, după discuțiile cu delegația MCV: E foarte dificil să susții SIIJ când se retrag apeluri peste noapte

justitie

Procurorul General interimar, Bogdan Licu, a declarat marți, la ieșirea de la întâlnirea cu delegația MCV, că este dificilă susținerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în condițiile retragerii unor apeluri peste noapte. Este primul oficial care se poziționează ferm, ceilalți participanți la discuția cu delegația MCV fiind evazivi pe tema secției speciale. SIIJ a retras apelurile DNA în doua dosare de rasunet: ale lui Sebastian Ghiță și Viorel Hrebenciuc.

,,Aceste întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene sunt un fapt obișnuit, vin periodic. Îi informăm cu privire la progresele sau regresele în activitatea judiciară și facem un schimb de impresii. Astăzi, sincer, mai mult despre o stagnare (în ceea ce privește stadiul în care se află România – n.r.), pentru că nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Cu privire la Secția Specială, ca să nu evit întrebarea, este foarte dificil să susții o asemenea structură, în condițiile retragerii peste noapte a unor apeluri. Ăsta a fost unul din punctele de discuție, altele sunt strict de legislația românească, competență”, a declarat Bogdan Licu, în urma întrevederii cu delegația MCV.

Procurorul general a declarat că este surprins de deciziile de retragere a apelurilor de către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, afirmând că aceste decizii nu bine imaginii Secției, dar nici imaginii justiției și a Ministerului Public.

,,Nu am avut discuție aplicată pe astfel de decizii (dacă a discutat cu noua conducere despre deciziile de retragere a apelurilor în dosare – n.r.). Dânșii știu punctul de vedere al meu pe care l-am exprimat public. Eu sper să nu mai avem asemenea surprize, pentru că, din păcate, eu am reacționat la retragerea apelurilor. Înalta Curte, un complet de 3 și ulterior un complet de 5 (judecători – n.r.) au statuat că pot retrage aceste apeluri. Statuând acest lucru, singurul lucru care mi-a rămas de făcut a fost acela de a ataca la CCR prevederile Ordonanței 7”, a mai precizat Bogdan Licu.

Delegația MCV a avut marți discuții și cu ministrul Justiției Ana Birchall, președintele CSM, Lia Savonea, și vicepreședintele Nicolae Solomon. Delegația efectiuează o vizită în România pentru a evalua situația justiției din țara noastră.

Citește și: E OFICIAL: A plecat o piesă grea din Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.