Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CUTREMUR în justiție: dosar penal pentru procurorul general, Augustin Lazăr/SURSE

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

O nouă bombă bubuie în justiție, iar procurorul general al României, Augustin Lazăr, intră în malaxorul Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților.

Citește și: Sondaj CURS - PSD continuă scăderea. ALDE și Pro România se consolidează, PNL e în ușoară revenire. USR și PLUS se mențin

Secția pentru anchetarea magistraților a extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și efectuează cercetări in rem în privința unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al PÎCCJ privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații. Vizat în acest caz este procurorul general Augustin Lazăr.

Procurorii de la Secția de anchetare a magistraților au extins cercetările în dosarul Laurei Codruța Kovesi și anchetează modul în care a fost redactat un comunicat de presă al Parchetului General din 9 ianuarie 2017 privind extrădarea lui Nicolae Popa, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, faptele ancheta in rem sunt favorizarea făptuitorului și fals în declarații.

Comunicatul de presă supus cercetărilor și transmis de către reprezentanții Parchetului General în data de 9 ianuarie 2017 este: „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept”.

În acest dosar, fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi a declarat vineri, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.