Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în presă: O televiziune și-a protejat un prezentator acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ

televiziune

Postul de televiziune Fox News a fost acuzat luni de jurnalista Megyn Kelly că și-a protejat fostul prezentator vedetă Bill O'Reilly, în pofida acuzațiilor de hărțuire sexuală formulate împotriva acestuia, informează AFP.

Cotidianul american The New York Times a dezvăluit sâmbătă ca Bill O'Reilly a ajuns la un acord amiabil în luna ianuarie cu o colaboratoare a postului de știri care prevedea plata unei sume de 32 de milioane de dolari, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ședință secretă în interiorul PSD: Ce ministru ar putea fi schimbat din funcție

Prezentatorul de televiziune, care pentru mulți devenise imaginea Fox News, a primit un nou contract câteva luni mai târziu, chiar dacă managerii postului știau despre existența acelui acord, potrivit The New York Times.

Bill O'Reilly a fost concediat într-un final la mijlocul lunii aprilie, după ce același cotidian american a dezvăluit existența unor acorduri amiabile cu alte cinci femei care au lucrat pentru Fox News sau pentru Fox Business Network.

Citește și: Cristian Boureanu primește încă o lovitură: De cine a fost dat în judecată și ce i se cere acestuia

Acordul amiabil din luna ianuarie a fost încheiat cu o expertă în chestiuni juridice, Lis Wiehl (56 de ani), care l-a acuzat pe prezentatorul ultra-conservator de hărțuire și a susținut că între ei a avut loc "un act sexual neconsensual".

Intervievat, înainte de publicare, de autorii articolului apărut online sâmbătă, Bill O'Reilly a respins acuzațiile de hărțuire formulate împotriva sa.

Citește și: Lovitură de teatru: Pentru cine ar putea crește vârsta de pensionare

"Sunt în lumea televiziunii, în jurnalism, de 43 de ani. Nicio plângere nu a fost depusă vreodată împotriva mea de către o colegă de la resursele umane", a declarat el, reamintind că a lucrat pentru doisprezece angajatori diferiți.

Luni însă, cunoscuta jurnalistă Megyn Kelly, o fostă prezentatoare de la Fox News, ale cărei audiențe făceau concurență celor obținute de O'Reilly până când ea s-a alăturat NBC la începutul acestui an, a dat asigurări în timpul emisiunii sale de dimineață că declarațiile fostului ei coleg de breaslă sunt false.

Citește și: Olguța Vasilescu încasează o lovitură direct de la Dolj: Ce acuzații i se aduc ministrului Muncii

Ea a explicat că, în noiembrie 2016, a trimis un e-mail mai multor directori de la Fox News pentru a-și exprima indignarea față de declarațiile lui Bill O'Reilly.

În acel e-mail, ea a menționat existența unor acorduri amiabile între prezentator și mai multe femei care l-au acuzat de hărțuire, dar și faptul că, în opinia ei, conducerea postului era conștientă de aceasta.

Citește și: Se schimbă legea: Cine nu va mai plăti pentru emiterea actului de identitate

De asemenea, potrivit lui Megyn Kelly, Bill Shine, copreședinte al Fox News la vremea respectivă, ar fi chemat-o să îi spună că "va avea grijă de Bill O'Reilly".

"Nu voi fugi și nu mă voi ascunde pentru că nu am făcut nimic rău", a declarat luni fostul moderator de la un post de radio conservator. "Nu știu de ce Megyn Kelly îmi face asta (...) Am ajutat-o foarte mult în carieră", a adăugat prezentatorul de televiziune.

Citește și: Liviu Dragnea MODIFICĂ proiectul de Lege a pensiilor! Cine sunt cei vizați de un nou amendament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.