Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în sistemul bugetar: Guvernul îngheață salariile și angajările la stat (Surse)

Guvern

Guvernul pregătește măsuri de criză, după ce ANAF a colectat mai puțin decât era previzionat de la începutul anului și până acum. Doar în prima parte a anului gaura la buget este de 20 de miliarde.

În aceste condiții, Guvernul a decis înghețarea tuturor salariilor bugetarilor până la momentul în care va fi adoptată noua lege a salarizării unitare.

Printre măsurile pe care le pregătește Guvernul se numără și blocarea angajărilor în sistemul bugetar începând cu data de 1 mai. Cu excepția cazurilor aprobate de Guvern, restul angajărilor vor fi înghețate.

Citește și: Coaliția a decis să pună Stop risipei: Reduceri bugetare de 20 de miliarde de lei/ Se reduce numărul membrilor în CA-uri

De asemenea, ordonatorii de credite vor avea limită de cheltuieli. Astfel, instituțiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

O măsură complementară de reducere a cheltuielilor va fi și aceea a reducerii numărului de membri în Consiliile de Administrație ale societăților cu capital de stat. (n.a. dacă acum un CA are 11 membri va avea 9, dacă acum avea 7 va avea 5).

Se are de asemenea în vedere reducerea numărului secretarilor de stat din ministere și tăiat masiv din cheltuielile cu bunurile si serviciile.

Guvernul nu intenționează să taie din banii de investiții sau de la pachetul social/economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.