Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în sistemul de sănătate: ministrul Sănătății 'bagă' marfă proaspătă la DNA

sigla dna

90% dintre rapoartele pe care Ministerul Sănătății le-a întocmit în urma controalelor au fost depuse la Parchet sau DNA, a precizat, miercuri, ministrul Sorina Pintea. Precizarea ministrului vine în contextul în care, miercuri, Emanuel Ungureanu a depus o plângere la DNA privind raportul ANT.

Citește și: Începe furtuna în Parlament: primul acord pentru răsturnarea Guvernului / SURSE

„90% dintre rapoartele pe care noi le-am făcut în urma acţiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA”, a spus ministrul.

Pintea a făcut aceste precizări în contextul în care, miercuri, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, o plângere la DNA privind raportul Agenției Naționale de Transplant (ANT).

„Nu cred că acest lucru trebuia să fie obiectul unei informaţii speciale pentru domnul deputat”, a completat Sorina Pintea.

Ministrul a precizat că în urma controalelor pe care le dispune sunt emise nişte rapoarte din care nu sunt făcute publice decât concluziile acestora.

„De asemenea, măsurile pe care le luăm în urma acestor verificări nu cred că a fost cazul să le facem publice. Raportul făcut în urma controlului la ANT este depus la DNA de către Ministerul Sănătății. Domnul deputat Ungureanu nu a întrebat dacă noi am depus acest raport, dar el este depus de către Ministerul Sînătății”, informează Pintea.

Sorina Pintea a precizat că deputatul a făcut solicitări pe legea 544 pentru a obține rapoartele în urmă cu căteva luni, însă acea solicitare nu a ajuns la ea la acel moment.

„Există nişte reglementări foarte clare: rapoartele nu fac obiectul legii 544, doar concluziile”, spune ministrul.

„Pot să vă spun că din cadrul ANT a fost depusă o plângere la DIICOT referitoare la activitatea legată de Registrul Naţional de Transplant. A venit clasarea - fapta nu există”, informează ministrul.

Sorina Pintea mai subliniază că activitatea Agenției de Transplant s-a îmbunătățit: „Azi noapte a fost o prelevare (n.r. de organe) la Deva - ficat şi rinichi urmează două prelevări la Cluj. Activitatea agenţiei s-a îmbunătăţit considerabil. Cele două de la Cluj, nu ştim”, conchide ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.