Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în sportul românesc: Doi sportivi medaliați la Jocurile Olimpice au fost prinși DOPAȚI

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Roxana Cocoș (30 de ani) și Răzvan Martin (28 de ani), sportivi care au luat medalii pentru România la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv pentru folosirea steroizilor anabolizanți.

Cei doi halterofili au fost depistați pozitiv la reanalizare pentru steroizi anabolizanți de către Comitetul Olimpic Internațional, scrie GSP.ro. Federația Olimpică Internațională reanalizează probele recoltate sportivilor la precedentele Jocuri Olimpice.

Citește și: Rechizitoriul dosarului Caracal a fost finalizat! Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

Ambii sportivi au folosit stanozolol, un steroid anabolizant care se folosește sub formă injectabilă și tablete. E folosit pentru cei care vor să-și îmbunătățească starea fizică, dar arde și foarte repede grăsimile. Roxana Cocoș a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce Răzvan Martin a venit acasă cu bronzul.

„Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”, se arată în regulamentul Federației Olimpice Internațională.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

Pe lângă cei doi, și Florin Croitoru, un alt halterofil român, fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanți. Cazul său a fost prezentat în luna martie a anului trecut. Astfel, România ar ajunge la 3 halterofili depistați pozitiv și ar putea fi interzisă la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.