Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în Statele Unite: Demisie la cel mai înalt nivel - ŞOC la Departamentul de Stat

Curacao Chronicle
Departamentul de stat

Numărul trei din Departamentul de Stat al SUA, Tom Shannon, şi-a anunţat decizia de a demisiona, invocând motive personale, transmite Reuters. Tom Shannon (60 de ani), subsecretar de stat pentru probleme politice, este cel mai proeminent diplomat de carieră din SUA, având peste 34 de ani de serviciu în diplomaţie, în subordinea a şase preşedinţi şi 10 secretari de stat, conform Agerpres.

Citește și: Consiliul Concurenței le-a dat undă VERDE! Tranzacția a fost AUTORIZATĂ

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Heather Nauert a menţionat că Shannon a acceptat solicitarea secretarului de stat Rex Tillerson de a rămâne în funcţie până la numirea unui succesor. "Decizia mea este personală şi are la bază dorinţa de a sta cu familia, de a mă ocupa de viaţa mea şi de a stabili o nouă direcţie pentru anii care mi-au rămas", a explicat Shannon într-o scrisoare adresată personalului Departamentului de stat.

Citeşte şi: Se pregăteşte REVOLUŢIA în Guvern: 'Ministerul trebuie reformat din temelii'

În noiembrie anul trecut, Rex Tillerson s-a declarat jignit de afirmaţiile că Departamentul de stat s-a "golit" după instalarea preşedintelui Donald Trump, subliniind că ministerul său funcţionează bine, în pofida criticilor dure venite din partea unor foşti diplomaţi americani precum Nicholas Burns sau Ryan Crocker. Plecarea forţată a numeroşi diplomaţi de vârf, eşecul numirii sau confirmării de către Senat a titularilor unor posturi cheie din instituţie şi percepţia că noul secretar de stat este inaccesibil au afectat negativ moralul în Departament, conform unor oficiali ai acestuia.

Prin demisia anunţată joi, Tom Shannon se alătură fluxului constant de înalţi diplomaţi de carieră care părăsesc Departamentul de Stat de la învestirea lui Trump, în ianuarie anul trecut. Donald Trump l-a menţinut în funcţie după ce a preluat administraţia şi va trebui să numească un succesor, care va avea nevoie de confirmarea Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.