Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în SUA: Medicul naționalei de gimnastică a recunoscut că a ABUZAT SEXUAL vedetele echipei

Fostul medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, acuzat că a agresat sexual fete care se aflau în grija sa, a pledat vinovat pentru şapte capete de acuzare, relatează bbc.com.

“Îmi pare foarte rău. Ce s-a întâmplat a fost ca un chibrit aprins, care s-a transformat într-un foc de vegetaţie, necontrolat. Vreau ca fetele să se vindece. Vreau să se vindece comunitatea. Nu am resentimente faţă de nimeni. Îmi doresc doar vindecare, Este momentul”, a afirmat medicul în instanţă.

Citește și: Prețul pentru EXIL? Câți bani ar fi primit nepotul Regelui Mihai pentru a nu se mai întoarce în România

“Ai fost pregătit să fii vindecător. Ţi-ai folosit poziţia în cel mai josnic mod, abuzând copii. Ai încălcat jurământul depus şi le-ai făcut rău fetelor”, a fost reacţia judecătoarei Rosemarie Aquilina.

Nassar este judecat pentru agresarea sexuală a şapte fete, majoritatea gimnaste, în perioada în care era angajat al Federaţiei Americane de Gimnastică şi al Universităţii Michigan.

Citește și: Un gigant de proporții își mută producția din China la subsidiara din România: Cine este și ce produs nou vrea să producă

Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, ar putea fi condamnat la cel puţin 25 de ani de închisoare, scrie news.ro.

Audierea de miercuri a avut loc în contextul în care încă o gimnastă americană importantă, Gabrielle "Gabby" Douglas, triplă campioană olimpică, a afirmat că a fost agresată sexual de Larry Nassar, la fel ca fostele ei coechipiere Alexandra Raisman şi McKayla Maroney.

Citește și: Regele Hagi, părăsește România? Ce ofertă tentantă a primit de la arabi

Nassar este în arest, sub acuzaţiile de pornografie infantilă şi agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual.

În octombrie 2016, o fostă gimnastă americană i-a dat în judecată pe antrenorii de origine română Bela şi Marta Karolyi pentru abuz fizic şi emoţional, dar şi pe medicul Larry Nassar, despre care susţine că a abuzat-o sexual. Fosta gimnastă spune că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o sexual în timpul controalelor medicale şi că Bela şi Marta Karolyi ştiau de abuz şi nu au făcut nimic pentru a-l opri pe medic. Fosta sportivă mai susţine că Bela şi Marta Karolyi au abuzat-o la rândul lor, fizic şi emoţional.

Citește și: Declarații inedite ale ministrului Muncii: „Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.