Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în SUA: Un fost consilier de campanie al lui Trump pledează vinovat că a minţit agenţi de-ai lui Mueller

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

Un fost consilier de campanie al lui Donald Trump a pledat vinovat de faptul că a minţit agenţi federali care lucrează pentru procurorul special Robert Mueller în cadrul anchetei cu privire la o eventuală coordonare între echipa de campanie a miliardarului republican şi Rusia, relatează The Associated Press. George Papadopoulos a pledat vinovat, pe 5 octombrie, de un capăt de acuzare potrivit căruia i-a minţit pe agenţii FBI cu privire la natura interacţiunilor sale cu ”străini” care, a crezut el, aveau legături strânse cu oficiali guvernamentali ruşi de rang înalt.

Pledoaria acestuia a fost făcută publică luni. Papadopoulos este prima persoană acuzată de fapte penale în legătură cu declaraţii despre interacţiuni între echipa de campanie a lui Trump şi intermediari ruşi în campania prezidenţială din 2016. El a făcut parte din echipa de campanie de consilieri pe probleme de politică externă. Consilieri ai preşedintelui au declarat că el a jucat un rol limitat în campanie şi că nu avea acces la Trump.

”NICIO COMPLICITATE!”

Pe de altă parte, preşedintele american a subliniat luni că faptele de care a fost acuzat fostul său director de campanie Paul Manafort au avut loc ”acum mulţi ani” şi a insistat că nu a existat ”nicio complicitate” între echipa sa de campanie din 2016 şi Rusia. Fostul director de campanie al miliardarului şi adjunctul său, Rick Gates, au fost inculpaţi vineri de fapte să spălare de bani şi conspiraţie împotriva Statelor Unite. Potrivit actului de acuzare, această spălare de bani a avut loc până ”cel puţin în 2016”. Trump s-a dezlănţuit luni pe Twitter, după ce acuzaţiile au fost făcute publice. ”Îmi pare rău, dar asta este de acum mulţi ani, înainte ca Paul Manafort să facă parte din (echipa de) campanie Trump. Dar de ce nu sunt Necinstita de Hillary şi Dem(ocraţii) centrul (atenţiei)?????”.

Acestea sunt primele inculpări în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller cu privire la o eventuală complicitate între Rusia şi echipa sa de campanie în alegerile din 2016.

SCUMER ÎL AVERTIZEAZĂ PE TRUMP SĂ NU SE AMESTECE ÎN ANCHETA LUI MUELLER

Liderul democrat în Senat Chuck Schumer l-a avertizat anterior pe preşedintele Donald Trump să nu se amestece în ancheta lui Mueller. Inculparea fostului director al campaniei lui Trump Paul Manafort şi a asciatului lui Manafort Rick Gates ”arată că ancheta în curs a procurorului special este foarte serioasă”, a apreciat Schumer.

El l-a îndemnat pe de o parte pe locatarul republican al Casei Albe să nu se amestece în anchetă, iar pe de altă parte a îndemnat Congresul, în cazul în care Trump o va face, ”să reacţioneze rapid, fără echivoc şi în mod bipartizan, pentru a se asigura că ancheta continuă”. Congresmeni din ambele partide l-au lăudat pe Mueller şi l-a îndemnat pe Trump să nu-l concedieze.

ERIC TRUMP DENUNŢĂ ”O NOUĂ OPOZIŢIE”

Campania preşedintelui american le-a transmis susţinătorilor acestuia că Trump ”este în continuare în picioare”, la două ore după ce cei doi foşti consilieri de rang înalt s-au predat aurotităţilor federale. Eric Trump, fiul preşedintelui, avertizează, într-un e-mail în care solicită fonduri, că ”există o nouă opoziţie împotriva tatălui meu şi acestei administraţii zilnic” şi le cere susţinătorilor să contribuie la efortul realegerii acestuia. ”Ca un susţinător loial al mişcării noastre, eu ştiu că ştiţi adevărul”, adaugă el.

PELOSI CERE O NOUĂ ANCHETĂ ”EXTERNĂ ŞI INDEPENDENTĂ”

Şefa minorităţii democrate în Camera Reprezentanţilor a îndemnat, la rândul ei, la o ”anchetă externă şi independentă” în vederea expunerii amestecului Rusiei în alegeri şi implicării unor membri ai echipei de campanie a lui Trump. Reprezentanta democrată Nancy Pelosi din California a apreciat, în pofida accelerării anchetelor lui Mueller şi Congresului, că este necesară o nouă anchetă. Apărarea integrităţii democraţiei americane ”cere ca Congresului să aştepte cu nerăbdare să contracareze agresiunea rusă şi să împiedice orice amestec viitor în alegeri”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.